Review – FSP Hydro G PRO 1000W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 10 November, 2022.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm este un model de calitate, fabricat de Protechnic, mai precis MGA12012XF-O25, echipat cu lagar pe lichid (FDB) si o turatie maxima de 2700 rpm. Fan controller-ul este destul de relaxat atunci cand vine vorba de sarcini normale, modul de operare semi-pasiv mentinand ventilatorul oprit chiar si la o incarcare de 50%. Temperatura aerului evacuat este destul de fierbinte chiar si atunci cand ventilatorul functioneaza, insa spre deosebire de modelul FSP testat anterior, Hydro G Pro accelereaza destul de mult turatia ventilatorul atunci cand situatia o cere, adica incarcarcare 100% si peste. Sursa este una silentioasa, asa cum probabil ne asteptam, avand in vedere ventilatorul FDB si profilul ventilatorului, pe care il putem caracteriza ca fiind unul “cuminte”.

 

 

 

Platforma folosita in cazul lui FSP Hydro G Pro 1000W este bazata pe modelul Hydro G Pro anterior cu usoare modificari pentru a acomoda cerintele standardului ATX 3.0. Puntea de diode din primar este dublata pentru a putea rula ceva mai mult in mod fanless. Asa cum era normal pentru o sursa certificata 80PLUS Gold, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor, FSP Hydro G Pro 1000W are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt amplasate vertical pe PCB-ul principal, aproape insa de placa cu conectori modulari.

Calitatea componentelor si a PCB-ului este foarte ridicata, o atentie deosebita s-a acordat MOSFetilor principali care sunt pozitionati pe spatele PCB-ului si transfera mare parte din caldura degajata catre carcasa de metal a sursei. PCB-ul are si un lac aplicat deasupra pieselor pentru a impiedica problemele care le putem avea din cauza umezelii sau a prafului, un lucru de apreciat – parca incepem sa intelegem de ce FSP acorda 10 ani garantie pentru gama Hydro G Pro. Referitor la calitatea constructiei PCB-ul arata destul de bine, insa din loc in loc apar imperfectiuni de lipire ca si cum s-ar fi efectuat modificari dupa productia efectiva a sursei. Este posibil ca exemplarul primit de noi la test sa nu fie in varianta finala, insa nu am primit vreo informatie care sa sustina sau sa infirme acest lucru.

Aproape toti condensatorii electrolitici folositi sunt fabricati de Nippon Chemicon, certificati pentru functionare la 105 grade C: primar (seria KHS, 680uF / 450V) si in secundar avem electrolitici seria KZE + polimerici impreuna cu cativa Rubycon ZLH rataciti. Filtrul de intrare incepe de pe mufa IEC cu 2 capacitori tip Y si un capacitor tip X (cu circuit de descarcare), continuand pe PCB cu un varistor (MOV), 2 capacitori tip Y, 1 capacitor tip X si 2 bobine rejectie mod comun (CM). Pentru protectia la supracurent avem in etajul de filtrare si un releu impreuna cu un termistor NTC, prin urmare stam destul de bine la acest capitol.

 

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – FSP Hydro G PRO 1000W

  1. sevenrulz a scris pe:

    Un review foarte bun si tehnic, m-a convins sa o achizitionez pentru un sistem nou. Din pacate, nu am gasit acest model ATX3.0 pe stoc, pe nicaieri dar stau la panda. Succes!

  2. Dani a scris pe:

    Eu am găsit căutând pe Google cu eticheta site:*.ro la un eshop din Bulgaria… sper sa nu-mi tragă țeapă fiindcă aceeași sursă e la preț mai mult decât dublu pe eMag (peste 2k versus sub 1k ron)

Lasa-ne un comentariu: