Review – FSP Hydro Ti PRO 1000W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 24 May, 2024.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 135mm este un model de calitate fabricat de Protechnic, mai precis MGA13512XF-A25, echipat cu lagar pe lichid (FDB) si o turatie maxima de 2300 rpm. Controller-ul de turatie mentine viteza ventilatorului sub 1000 rpm atunci cand sursa se afla in regim normal de functionare, prin urmare aceasta se mentine extrem de silentioasa in toate scenariile, mai putin cel de Overload, care a marcat accelerarea ventilatorului peste 1700 rpm.

 

 

 

Platforma folosita in cazul lui FSP Hydro Ti PRO 1000W este nativa ATX 3.0, dezvoltata de la inceput pentru acest standard si rezervat pentru moment exclusiv surselor comercializate sub numele FSP. Redresarea tensiunii alternative din primar este realizata cu diode individuale supradimensionate (in loc de punte precum majoritatea surselor de pe piata) pentru un castig la capitolul eficienta. Asa cum era normal pentru o sursa certificata 80PLUS Titanium, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor, Hydro Ti PRO are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt amplasate vertical pe PCB-ul principal, aproape si perpendicular pe placa cu conectori modulari.

Calitatea componentelor si PCB-ului este foarte ridicata, o atentie deosebita s-a acordat MOSFetilor principali de +12V din secundar care sunt pozitionati pe spatele PCB-ului si transfera mare parte din caldura degajata catre carcasa de metal a sursei. PCB-ul are si un lac aplicat deasupra pieselor pentru a impiedica problemele care le putem avea din cauza umezelii sau a prafului, un lucru de apreciat – parca incepem sa intelegem de ce FSP acorda 10 ani garantie pentru gama Hydro Ti PRO.

Filtrarea EMI este facuta ca la carte incluzand 4 capacitori de tip Y, 2 capacitori de tip X, 2 bobine pentru rejectie mod comun (CM) dar si un varistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge).  Asa cum ne asteptam din partea unei surse high-end, calitatea constructiei este la cel mai inalt nivel, acestia au folosit inclusiv un termistor NTC impreuna cu un releu pentru protectia la supracurent.

Toti condensatorii electrolitici si polimerici folositi sunt de productie japoneza si sunt certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizati 2 capacitori Nippon Chemicon (KMZ 680uF / 450V si KMR 330uF / 450V) – pentru o capacitate combinata de 1010uF. In secundar avem electrolitici de la Rubycon (seriile ZL si ZLH) si Nippon Chemicon (seria KZE) cat si polimerici de la Nippon Chemicon / NIC / Nichicon FPCAP.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: