Review – Gamemax GX550 Modular

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 October, 2022.

Analiza interioara

 

Gamemax au optat pentru un ventilator DF1202512SEMN de 120mm (producatorul nu l-am putut identifica din pacate), acesta fiind bazat pe un lagar Fluid Dynamic Bearing. Lagarul pe lichid si modul in care este setat controllerul de turatie fac ca deranjul dat de zgomotul ventilatorului sa fie minim.

 

In interior, Gamemax GX550 Modular arata destul de aerisit pentru o sursa de 550W insa urmarind eticheta am putut vedea faptul ca rail-ul de +12V poate furniza un maxim de 456W iar rail-urile minore sunt derivate DC-DC deci tot din rail-ul de +12V se trag. Prin urmare, Gamemax GX550 este mai degraba o sursa de 450W ceea ce se potriveste cu ceea ce vedem in interior. Radiatorul are dimensiuni minime, in timp ce partea de DC-DC este integrata direct in PCB-ul principal, pentru reducerea costurilor.

Evident, filtrarea EMI este realizata integral pe PCB:  2 condensatori X, 4 condensatori Y, o siguranta fuzibila, un releu, un varistor, un termistor si 2 bobine pentru rejectie mod comun (CM).

Capacitorul din primar este de origine taiwanezo-chineza: Teapo DG 330uF / 420V fiind certificat totusi pentru o functionare la 105 oC. In secundar gasim electrolitici ChengX si polimerici de la APAQ. Dupa cum se poate observa nu stam chiar atat de rau la selectia componentelor, procentul de polimerici fiind si el destul de ridicat pentru a putea dormi linistiti.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Gamemax GX550 Modular

  1. Elod a scris pe:

    Sursa este enorm de scumpă. Mă așteptam la un preț apropiat de 200 de lei. Nzxt C650 este la 450, acum am verificat. Originalul, Focus GX nițel mai scump. Pot înțelege că nu vreți să supărați distribuitorul, dar nici chiar așa…

  2. Ciupearca a scris pe:

    Si eu cred ca pretul e cam mare, locuiesc in Uk si la o cautare pe net am gasit cateva surse de diferite puteri de la acest producator,de care nici eu nu auzisem pana la acest articol.

    Gamemax au o oferta destul de ok dar preturile de Romania ar trebui ajustate.

    Las un link pentru curiosi: https://www.cclonline.com/pc-components/power-supplies/manufacturerslist/754/

Lasa-ne un comentariu: