Review – Gamemax GX550 Modular

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 October, 2022.

Concluzii

 

Gamemax GX550 Modular este o sursa pe care am privit-o cu destul de mult scepticism din cauza brand-ului necunoscut dar si al etichetei care ne spunea ca rail-ul din care se trag toate tensiunile folosite de un sistem modern poate livra numai 456W. Deja imi imaginam artificii insa lucrurile nu au stat asa, iar GX550 nu numai ca a rulat full-load la 550W insa s-a dus si mai departe ramanand stabila la 701W. Bine, tensiunile nu stau atat de stabile ca la sursele de top, insa 2% pentru rail-ul de +12V si sub 4% pentru rail-urile minore este cat se poate de ok mai ales avand in vedere ca ripple-ul este in parametrii, iar ripple-ul este cel care omoara de regula componente :).

Avand in vedere ca are un singur cablu modular PCI-Express cu 2 conectori de 6+2 pini nu as recomanda placi video foarte gurmande pentru ca veti topi firele, respectand acest sfat mai mult ca sigur ca nu veti avea probleme. Garantia oferita de producator pentru Gamemax GX550 Modular este de 2 ani, in timp ce pretul de comercializare este de aproximativ 450 lei. Ca si competitori gasim surse cu aceleasi specificatii incepand cu sub 300 lei si urcand pana la 700 lei insa comparatii nu pot face pentru ca nu am testat alte surse de 550W.

Aceasta categorie a surselor 80PLUS Gold de buget este una dintre cele mai populare, prin urmare producatorii apeleaza la tot felul de artificii pentru a obtine un pret mai bun de comercializare. Si Gamemax a luat o sursa de 450W si a promovat-o ca fiind de 550W insa acest caz este unul fericit pentru ca electronica din interior este de calitate, iar GX550 Modular s-a comportat admirabil urcand chiar pana la 701W. Lucrurile puteau sa nu fie atat de fericite cum probabil ca este cazul cu multe dintre sursele cu aceleasi specificatii insa cu preturi de 300 – 400lei. Prin urmare pana nu testez ceva mai accesibil care sa se comporte mai bine, nu pot spune decat ca Gamemax GX550 Modular este o sursa onesta pentru pretul de 450 lei, la care se comercializeaza in acest moment. Daca includeau 2 cabluri PCI-Express era perfect insa nu le poti avea chiar pe toate, nu?

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Gamemax GX550 Modular

  1. Elod a scris pe:

    Sursa este enorm de scumpă. Mă așteptam la un preț apropiat de 200 de lei. Nzxt C650 este la 450, acum am verificat. Originalul, Focus GX nițel mai scump. Pot înțelege că nu vreți să supărați distribuitorul, dar nici chiar așa…

  2. Ciupearca a scris pe:

    Si eu cred ca pretul e cam mare, locuiesc in Uk si la o cautare pe net am gasit cateva surse de diferite puteri de la acest producator,de care nici eu nu auzisem pana la acest articol.

    Gamemax au o oferta destul de ok dar preturile de Romania ar trebui ajustate.

    Las un link pentru curiosi: https://www.cclonline.com/pc-components/power-supplies/manufacturerslist/754/

Lasa-ne un comentariu: