Review – Inaza Fusion 700W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 3 August, 2022.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm din interiorul lui Fusion 700W este un model cu turatie ridicata fabricat de DWPH, modelul exact fiind EFS-12E12H. Desi sursa nu are un mod semi-pasiv de functionare, nu putem spune ca i-am simti lipsa. Eficienta ridicata i-a permis producatorului sa seteze o turatie mica pentru ventilator, aceasta mentinandu-se chiar si cand depasim cei 700W de pe eticheta. Inaza Fusion 700W este o sursa care nu face un zgomot deranjant, in incarcari uzuale se mentine silentioasa si rece.

 

 

La fel ca in cazul fratelui sau mai mare, nici la Fusion 700W nu am putut sa identific producatorul electronicii din interior, insa layout-ul PCB-ului arata destul de bine, dar se poate observa destul de clar segmentul mainstream din care face parte. Ca in cazul oricarei surse cu eficienta ridicata, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor, Inaza Fusion 700W are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC).

Etajul de filtrare este format din doi condensatori de tip Y direct pe mufa IEC, continuat direct pe PCB cu doua condensatoare de tip X, 1 varistor, 1 siguranta fuzibila, 2 capacitori Y si doua bobine de rejectie mod comun (CM).

Toti condensatorii electrolitici folositi sunt certificati pentru a functiona la o temperatura de 105 oC, de provenienta japoneza in primar Nichicon GG 390uF / 400V si taiwaneza in secundar Teapo SH. In zona convertoarelor DC-DC si in jurul acesteia putem vedea condensatori solizi polimerici de la Nichicon (FP-CAP), un lucru surprinzator in acest segment de pret.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Inaza Fusion 700W

 1. Fekete Tibor a scris pe:

  Hai lasați prostiile au aparut Seasonic de 1600W, modele noi de TX și PX etc. cumpărați ceva mai competent sa faceți review…

 2. Monstru a scris pe:

  Imi si inchipui discutia… bai, am prins o carcasa Chieftec la 200 RON, un Ryzen 5 3600, o placa de baza B450 decenta care imi ofera tot ce vreau. Ba chiar si un RTX 2060 SH. Stiu… mai imi trebuie un Seasonic de 1600W…

 3. Fekete Tibor a scris pe:

  Epic sh*t :))
  Aveți cumva dreptate.
  BTW, sunt TX-uri și de 1300W 😛

 4. Victor Adamescu a scris pe:

  Salut,
  Lasa ca e bine sa faca review-uri si la produsele mainstream, majoritatea aici se incadreaza. De asemenea nu prea gasesti review-uri pentru aceasta gama de pret. Sunt multi producatori(inclusiv romani) care baga surogate.
  Cine are 1400lei isi ia sigur Seasonic Prime Gold de 1300W.
  Totusi sursa recenzata este la promotie la 360 lei la PC Garage, ceea ce nu e deloc rau(https://www.pcgarage.ro/surse/inaza/fusion-80-plus-gold-700w/).

Lasa-ne un comentariu: