Review – Inaza Fusion 700W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 3 August, 2022.

Concluzii

 

Inaza Fusion 700W este o sursa surprinzatoare care obtine rezultate pe alocuri mai bune decat fratele sau mai mare si mai modular, Reactor 850W. Lipsa modularitatii si incapacitatea de a obtine baremul de eficienta necesar standardului 80PLUS Gold la o incarcare de 50% puncteaza negativ pentru Inaza Fusion 700W, insa zgomotul tensiunii pe linia de +12V si stabilitatea tensiunilor puncteaza pozitiv pentru o sursa mainstream.

Pretul nu-l dezbat prea mult in timpurile astea tulburi, cu variatii de la o zi la alta, disponibilitatea multor produse fiind puternic afectata de situatia din Ucraina, dar si de cresterea exponentiala a preturilor materiei prime. La momentul redactarii acestui articol, Fusion 700W poate fi gasita in magazine la pretul de 470lei, ceea ce o pozitioneaza la acelasi nivel cu sursele mainstream din categoria superioara, insa majoritatea producatorilor ofera doar modele de 650W si 750W, prin urmare o comparatie directa este destul de greu de facut.

Cum v-am spus si in articolul anterior dedicat acestui brand, desi este vorba de un brand al unui distribuitor local, Inaza se diferentiaza totusi si prin calitate, nu numai prin pret scazut. Fusion 700W este o sursa mainstream de 700W, insa performantele electrice si componentele folosite depasesc cu usurinta segmentul din care face parte. Capacitorul Nichicon din primar impreuna cu polimerici FP-CAP din secundar sunt ceva rar intalnit in aceasta categorie de pret si garanteaza o functionare fara probleme depasind termenul de garantie oferit de producator. Cu o arhitectura semi-modulara a cablurilor si o mai mare atentie la rail-urile minore cred ca aceasta sursa ar da lovitura in ceea ce priveste raportul pret / performanta. Chiar si asa mi se pare o alegere buna, de luat in considerare, mai ales avand in vedere calitatea tensiunii pe rail-ul de +12V si rezerva de putere de peste 100W.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Inaza Fusion 700W

 1. Fekete Tibor a scris pe:

  Hai lasați prostiile au aparut Seasonic de 1600W, modele noi de TX și PX etc. cumpărați ceva mai competent sa faceți review…

 2. Monstru a scris pe:

  Imi si inchipui discutia… bai, am prins o carcasa Chieftec la 200 RON, un Ryzen 5 3600, o placa de baza B450 decenta care imi ofera tot ce vreau. Ba chiar si un RTX 2060 SH. Stiu… mai imi trebuie un Seasonic de 1600W…

 3. Fekete Tibor a scris pe:

  Epic sh*t :))
  Aveți cumva dreptate.
  BTW, sunt TX-uri și de 1300W 😛

 4. Victor Adamescu a scris pe:

  Salut,
  Lasa ca e bine sa faca review-uri si la produsele mainstream, majoritatea aici se incadreaza. De asemenea nu prea gasesti review-uri pentru aceasta gama de pret. Sunt multi producatori(inclusiv romani) care baga surogate.
  Cine are 1400lei isi ia sigur Seasonic Prime Gold de 1300W.
  Totusi sursa recenzata este la promotie la 360 lei la PC Garage, ceea ce nu e deloc rau(https://www.pcgarage.ro/surse/inaza/fusion-80-plus-gold-700w/).

Lasa-ne un comentariu: