Review – Inaza Reactor 850W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 25 May, 2022.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm din interiorul lui Reactor 850W este un model cu turatie ridicata fabricat de DWPH, modelul exact fiind EFS-12E12H. Desi sursa nu are un mod semi-pasiv de functionare, nu putem spune ca i-am simti lipsa. Eficienta ridicata i-a permis producatorului sa seteze o turatie mica pentru ventilator, aceasta mentinandu-se chiar si cand depasim cei 850W de pe eticheta. Inaza Reactor 850W este o sursa care nu face un zgomot deranjant, in incarcari uzuale se mentine silentioasa si rece.

 

 

Din pacate nu am putut sa identific producatorul electronicii din interior, insa layout-ul PCB-ului arata foarte bine iar radiatoarele sunt dimensionate corect. Ca in cazul oricarei surse cu eficienta ridicata, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor, Inaza Reactor 850W are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt situate pe un PCB pozitionat vertical intre condensatorii de filtraj din secundar si firele fixate in PCB.

Etajul de filtrare este format din doi condensatori de tip Y si unul de tip X (cu circuit de descarcare) direct pe mufa IEC, continuat direct pe PCB cu o bobina de ferita pe fir, 1 varistor, 1 siguranta fuzibila, 2 capacitori Y, 1 capacitor X si doua bobine de rejectie mod comun (CM).

Toti condensatorii electrolitici folositi sunt certificati pentru a functiona la o temperatura de 105 oC, de provenienta taiwaneza: Teapo LG 560uF / 420V in primar si Teapo SH in secundar. Pe PCB-ul DC-DC si in jurul acestuia putem vedea condensatori solizi polimerici tot de la Teapo (seria FG), un lucru imbucurator in acest segment de pret.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: