Review – Be Quiet! Pure Power 10 600W + CONCURS

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 3 July, 2017.

Analiza interioara

 

Asa cum ne putem astepta, ventilatorul folosit este produs de Be Quiet! fiind acelasi “Quality Fan”, intalnit si in cazul lui Pure Power 9. Dimensiunea ventilatorului este 120mm, acesta putand atinge o turatie maxima de 1800rpm, pe care nu o vom vedea prea des in practica. La fel ca toate sursele Be Quiet!, Pure Power 10 da dovada de o silentiozitate iesita din comun atat in idle cat si in load. Practic cu putin efort putem numara rotatiile ventilatorului chiar si atunci cand depasim puterea maxima a sursei.

 

 

Cum am mentionat si in introducere, platforma folosita in cazul lui Pure Power 10 este dezvoltata impreuna cu FSP, folosind o arhitectura Active Clamp + Syncronous Rectifier pentru a obtine o eficienta 80PLUS Silver. Daca topologia este identica cu cea folosita de Pure Power 9, diferenta o gasim la generarea tensiunilor secundare (+5v si +3.3v) unde in acest caz avem un convertor DC-to-DC.

Atat in primar cat si in secundar Pure Power 10 foloseste capacitori produsi de Teapo, seria LH, certificati pentru 86 grade C in primar si seria TX, certificati pentru 105 grade C, in secundar. Pe PCB-ul care gazduieste mufele modulare avem capacitori solizi pentru o mai buna rezistenta in timp, ceea ce – alaturi de tehnologia DC-DC – este un lucru surprinzator pentru o sursa entry-level. Pentru protectia la retea, Be Quiet! se feresc din nou de varistoare si opteaza pentru un “surge protector” de la Mitsubishi. Filtrul de retea incepe cu 2 condensatori Y direct pe mufa IEC, continuand cu o bobina de ferita pe cablu si incheindu-se cu 2 condensatori X, 3 bobine si inca doi condensatori Y amplasati direct pe PCB.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Be Quiet! Pure Power 10 600W + CONCURS

  1. florin a scris pe:

    Cool,super sursa!!!La un i7 7700k Kabylake merge ca unsa!

Lasa-ne un comentariu: