Review – Be Quiet! Pure Power 10 600W + CONCURS

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 3 July, 2017.

Metodologie

Nu avem in dotare un aparat destinat testarii de surse dar in schimb am folosit o configuratie puternica, potrivita pentru a  utiliza toata puterea care poate fi furnizata de catre sursa. Procesorul Intel Core i7 7700K a fost urcat la 4500MHz cu o tensiune de alimentare de 1.15v, in timp ce memoriile GEIL Evo X DDR4 cu capacitatea de 16GB (2x8GB) au fost tactate la 3200MHz CL16, folosind profilul XMP 2.0. Placa de baza folosita a fost MSI Z270 XPower Titanium in timp ce de racirea procesorului s-a ocupat cooler-ul Corsair H110i GTX.

Platforma a fost testata in regim open-air, folosind o masa de teste Dimastech Benchtable Mini v1.0. Evident, responsabila cu cel mai mare stres pentru sursa a fost placa video AMD Radeon HD 7970, ce ruleaza un BIOS care mentine placa video numai in regim 3D atunci cand facem overclocking.

Am masurat consumul la priza al intregului sistem folosind un aparat Voltcraft Energy Check 3000, in timp ce tensiunile furnizate de sursa au fost monitorizate cu un multimetru Fluke 77 III. La ce consum ne asteptam sa avem de la un asemenea sistem acuratetea sa este destul de buna, marja de eroare intre 400 si 1400 W fiind de aproximativ 5%. Pentru a simula cat mai bine incarcarea careia sursa va trebui sa ii faca fata in utilizarea zilnica, am masurat atat consumul in IDLE cat si in LOAD.

Pentru a analiza puterea maxima pe care este capabila sa o ofere sursa, am rulat simultan OCCT si Prime 95 Large FFT (pe 4 thread-uri pentru a mai lasa resurse de alocat si pentru FURMark), la setarile pe care le puteti vedea in tabelul de mai sus. Nu in ultimul rand, am masurat voltajul pe rail-urile de +12v si +5v, pentru a vedea diferenta intre IDLE si LOAD (ideal cat mai mica). Pentru +12v, am masurat voltajul in trei puncte (MOLEX, CPU si GPU).

La final, tinand cont de specificatiile oferite de producator, am estimat consumul real prin inmultirea consumului la priza cu un factor de eficienta cat mai apropiat de ce este aceasta sursa capabila sa ofere 86% pentru 10% si 100% incarcare si 90% pentru 20% si 50%. Pentru cei interesati, fisa de test a celor de la 80PLUS.org poate fi consultata aici!

Comentarii

Un comentariu la: Review – Be Quiet! Pure Power 10 600W + CONCURS

  1. florin a scris pe:

    Cool,super sursa!!!La un i7 7700k Kabylake merge ca unsa!

Lasa-ne un comentariu: