Review – Seasonic Prime 850W Titanium

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 12 October, 2016.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 135mm folosit de Seasonic in noua serie Prime foloseste lagare Fluid Dynamic Bearing, fiind fabricat de Hong Hua. Tinand cont de de rece este sursa si de modul in care este setat regulatorul de turatie, nici nu conteaza prea mult ce ventilator foloseste pentru ca oricum nu il veti vedea invartindu-se prea des.

 

14

 

Asa cum am spus si mai devreme, electronica prezenta in Prime Titanium este o noua platforma high-end dezvoltata in-house de Seasonic. Pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) foloseste convertoare DC-DC – tehnologie utilizata pentru marirea eficientei de majoritatea surselor moderne – amplasate pe un PCB separat spre deosebire de modelele anterioare ce integrau convertoarele direct pe placa cu conectori modulari.

Asa cum era de asteptat filtrarea EMI este facuta asa cum trebuie: doi condensatori de tip Y si unul de tip X direct pe mufa IEC, continuat cu 4 capacitori Y, un capacitor de tip X, doua bobine si un varistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge) montate direct pe PCB.

Toti condensatorii electrolitici si polimerici folositi sunt de productie japoneza si sunt certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizati doua bucati Nippon Chemi-Con CE de 650uF / 400V si 450uF / 400V – destul de generos pentru o sursa de 850W – in timp ce in secundar avem tot Nippon Chemi-Con atat electrolitici cat si polimerici (cu exceptia catorva polimerici produsi de Nichicon). Calitatea capacitorilor folositi garanteaza o durata de viata mare, cel mai probabil peste cei 10 ani de garantie oferiti de Seasonic.

 

12

11

15

16

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Seasonic Prime 850W Titanium

  1. Marius a scris pe:

    Am doua surse x-750 de la Seasonic și sunt super mulțumit de calitatea și durabilitatea lor.

    Nici nu se punea problema ca noua serie sa fie mai prejos ca cea precedentă.
    Prețul e cam măricel dar, orice lucru de calitate costă, mai ales ca sursele spre deosebire de plăcile video nu se schimba la 2 ani :D.
    Un singur lucru mă nemulțumește, conectorul de 24 pini, care la intrarea în sursa are vreo 28 de fire dublate si amestecate (cine a încercat sa facă sleeving la o sursa Seasonic știe ce spun 🙂 )
    Aștept ziua în care Seasonic o sa facă un conector ATX cu 24 (23) de fire în ambele capete :D.

  2. Andyy a scris pe:

    Nu sa putut trage mai multt din sursa asta ? Sau atat e limita ?

  3. Dan a scris pe:

    Multumim pentru review.
    Informatiile prezentate m-au ajutat sa ma decid si am cumparat aceasta sursa.
    Din rezultatele testelor pe care le-ai facut daca sursa ofera o putere maxima de 1062W – sa inteleg ca ea a fost clasificata destul de conservator 850W Titanium si ea ar putea fi incadrata la 1000W – Gold sau Platiunm chiar?
    Pentru o utilizare de 10-12 ore zilnic – aceasta sursa poate alimenta 1 sistem cu 1 procesor Threadripper si 2 placi video Vega 64? – Vega 64 se pare ca are consum de 280-300W.

Lasa-ne un comentariu: