Review – Seasonic Prime Platinum 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 26 May, 2017.

Analiza exterioara

 

Ambalajul lui Seasonic Prime Platinum 750W este identic cu cel al modelului Titanium, in pachet fiind inclus traditionalul bundle Seasonic: manualul utilizatorului, suruburi, sticker cu seria Prime, benzi velcro si soricei negri pentru wiremanagement.

 

 

Design-ul este similar cu cel vazut in cazul seriei Prime Titanium, singura diferenta notabila fiind grila ventilatorului, care este neagra in loc de argintie. Butonul pentru configurarea regimului de functionare al ventilatorului este amplasat tot pe partea din spate a sursei, langa butonul de pornit / oprit.

Modelul testat de noi are o arhitectura complet modulara asadar avem: un cablu ATX cu 24 de pini (610mm), doua cabluri 4+4 pentru CPU (650mm), 4 x PCI-Express cu 6+2 pini situate pe 2 cabluri (675mm + 75mm), 8 conectori SATA asezati pe 2 cabluri (cate patru per cablu), 3 conectori MOLEX si una adaptor MOLEX -> FDD. Toate cablurile cu exceptia celui de 24 pini sunt de tip ribbon (panglica).

Cei 4 conectori PCI-Express sunt suficienti avand in vedere capacitatea sursei de 750W, din pacate acestea nu sunt individuale precum am vazut in cazul modelului Titanium. Cei de la Seasonic sunt constienti de problema supraincarcarii cablurilor si ne-au confirmat ca pe viitor vor include cabluri PCI-Express individuale pe toate sursele din seria Prime.

 

 

Pe una din lateralele sursei putem gasi eticheta cu specificatiile electrice. Linia de +12v are o configuratie single-rail puternica, impreuna putand furniza aproape toata puterea sursei, mai exact 62A (744W). Rail-urile de +3.3 si +5v sunt derivate DC-DC din +12v fiind cotate la 20A fiecare, impreuna putand livra un maxim de 100W, fiind mai mult decat suficient tinand cont de faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v. Dupa cum era de inteles si din titlul articolului puterea maxima a acestei surse este de 750W, pe care ii poate livra chiar si in conditiile unei temperaturi ambientale de 50 oC.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: