Review – Seasonic Prime Platinum 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 26 May, 2017.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 135mm cu care este dotat Seasonic Prime Platinum 750W foloseste lagare Fluid Dynamic Bearing, fiind fabricat de Hong Hua. Tinand cont de eficienta ridicata precum si de modul in care este setat regulatorul de turatie, nici nu conteaza prea mult ce ventilator foloseste Prime-ul, pentru ca oricum nu il veti vedea invartindu-se prea des.

 

 

Asa cum am spus si mai devreme, electronica prezenta in Prime Platinum este bazata pe noua platforma high-end dezvoltata in-house de Seasonic, fiind aproape identica cu ce am vazut in cazul lui Prime Titanium. Pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) foloseste convertoare DC-DC – tehnologie utilizata pentru marirea eficientei de majoritatea surselor moderne – amplasate pe un PCB separat, spre deosebire de modelele anterioare ce integrau convertoarele direct pe placa cu conectori modulari.

Asa cum era de asteptat filtrarea EMI este realizata ca la carte: doi condensatori de tip Y si unul de tip X direct pe mufa IEC, continuat cu 4 capacitori Y, un capacitor de tip X, doua bobine si un varistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge) montate direct pe PCB.

Toti condensatorii electrolitici si polimerici folositi sunt de productie japoneza si sunt certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizati doua bucati Nippon Chemi-Con CE de 270uF / 400V  – pentru un total de 540uF – in timp ce in secundar avem tot Nippon Chemi-Con, atat electrolitici cat si polimerici (cu exceptia catorva polimerici produsi de Nichicon). Calitatea capacitorilor folositi garanteaza o durata de viata mare, acesta fiind si unul din motivele pentru care avem 12 ani de garantie oferiti de Seasonic.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: