Review – Seasonic Prime PX-650
Analiza interioara
Ventilatorul de 135mm cu care este dotat Seasonic Prime PX-650 foloseste lagare Fluid Dynamic Bearing, fiind fabricat de Hong Hua. Fiind vorba despre un model de putere medie, ventilatorul de astazi poate urca pana la 1800RPM, avand un curent maxim de 0.36A. Tinand cont de eficienta ridicata precum si de modul in care este setat regulatorul de turatie, nici nu conteaza prea mult ce ventilator foloseste Prime-ul, pentru ca oricum nu il veti vedea invartindu-se prea des.
Asa cum era de asteptat, filtrarea EMI este realizata ca la carte: doi condensatori de tip Y, unul de tip X si un IC de descarcare a capacitorului direct pe mufa IEC, continuat cu o bobina de ferita pe fir, 2 capacitori Y, un capacitor de tip X, doua bobine si un varistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge) montate direct pe PCB.
Pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) foloseste convertoare DC-DC – tehnologie utilizata pentru marirea eficientei de majoritatea surselor moderne – amplasate pe un PCB separat, spre deosebire de modelele anterioare, care integrau convertoarele direct pe placa cu conectori modulari. PCB-ul in general este destul de aerisit, radiatoarele fiind surprinzator de masive pentru o sursa Platinum de 650W.
Toti condensatorii electrolitici si polimerici folositi sunt de productie japoneza si sunt certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizat un condensator Nippon Chemi-Con KMR de 680uF / 400V (dimensionat generos pentru o sursa de 650W) – in timp ce in secundar gasim electrolitici Nippon Chemi-Con KY, Nichicon HE dar si polimerici (6 buc Nippon Chemi-Con dar si Nichicon FPCAP pe convertoarele DC-DC). Calitatea condensatorilor folositi garanteaza o durata de viata mare, acesta fiind si unul din motivele pentru care Seasonic ofera 12 ani garantie.
Comentarii
Niciun comentariu la: Review – Seasonic Prime PX-650
Pingback: Review – Seasonic Prime PX-650 - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie