Review – Thermaltake Core P5
Analiza
Core P5 abordeaza un stil complet diferit fata de ceea ce suntem obisnuiti sa vedem, in mare parte datorita structurii open-air / open-frame ce face ca interiorul si exteriorul carcasei sa nu mai fie atat de bine definite precum in cazul abordarii clasice. Practic cei de la Thermaltake au reinterpretat carcasa traditionala, dispunand componentele in plan pentru a le putea admira in intregime. Cu toate ca design-ul pare simplu la o prima vedere, trebuie sa realizam faptul ca a durat ceva pana cei de la Thermaltake au putut lansa pe piata versiunea finala a lui Core P5.
Inainte de a incepe asamblarea efectiva, trebuie sa alegeti una din cele trei posibilitati de amplasare a carcasei: vertical – ca in cazul unei carcase obisnuite, orizontal – similar cu o platforma de teste sau montata pe un perete – pentru a economisi spatiu sau pur si simplu pentru a va mandri in fata prietenilor cu sistemul muncit din greu. Pentru acest articol, noi am optat pentru amplasarea verticala a sistemului care va fi probabil cea mai utilizata optiune in majoritatea cazurilor.
Coltul din stanga sus este alocat placii de baza, avand amplasate de jur imprejur clasicele decupatori cauciucate care faciliteaza wire-management-ul. Core P5 suporta placi de baza mITX, mATX si ATX insa se poate opta si pentru eATX, doar ca in acest caz, placa de baza va acoperi o parte din garnituri si va ingreuna accesul firelor (drept solutie se pot trage firele inainte de a monta placa de baza).
Pentru sistemul nostru, am optat pentru o placa de baza ASRock Z170 Extreme4+ si un procesor Core i7 6700k racit de un cooler AIO Water 3.0 cu radiator de 120mm de la Thermaltake. Zona dedicata ventilatoarelor este destul de generoasa, astfel incat putem avea un maxim de 4 x 120mm sau 3 x 140mm ventilatoare, insa montate fara un radiator de watercooling nu au nici-un rost carcasa fiind open-air. Core P5 este dezvoltata special pentru racirea cu lichid custom-loop insa noi vom infuria zeii si vom folosi doua AIO-uri: unul pentru procesor si unul pentru placa video.
Urmatorul pas il reprezinta montarea placii video, pentru care avem la dispozitie doua variante, in functie de pozitionarea carcasei. Daca optam pentru montarea verticala a carcasei pe perete sau folosind picioarele din dotare, atunci placa video se poate monta paralele cu placa de baza prin intermediul riser-ului PCI-Express 16x livrat in pachet. In schimb, daca folosim carcasa amplasata orizontal (precum o platforma de test) atunci vom monta placa video direct in placa de baza, la fel cum am fi procedat intr-o carcasa normala.
In ceea ce priveste placa video, am ales un AMD Radeon R9 Fury X, o placa video racita din fabrica de un AIO cu dimensiunea de 120mm. Intre compartimentul destinat placii de baza si orificiile pentru montarea radiatoarelor / ventilatoarelor avem un spatiu destinat unui rezervor – prezenta acestuia duce la o limitare de lungime a placii video la 280mm (320mm fara rezervor).
Coltul din stanga jos este alocat sursei – aceasta capteaza aerul direct, neavand nici un filtru de praf pentru a o proteja. Desi am optat pentru o sursa Thermaltake Smart DPS G 750W, dotata cu cabluri suficient de lungi, am avut ceva probleme cu conectorul EPS cu 8 pini pentru procesor. Acesta nu a putut fi tras prin spatele panoului placii de baza, asadar l-am strecurat pe langa placa video, prin fata placii de baza.
Comentarii