Sapphire PURE 1250W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 15 October, 2010.

.

Sistem de test

.

.

Nu avem in dotare un aparat destinat testarii de surse dar in schimb am folosit una dintre cele mai puternice configuratii posibile la ora actuala si evident una dintre cele mai mari consumatoare de energie electrica. Procesorul Intel Core i7 980X a fost tactat la 4200MHz pe toata durata testelor, iar memoriile Kingston DDR3 2000 CL8 au fost tactate la 1050MHz, folosind latentele 8-8-8-24 1T. Placa de baza folosita a fost EVGA X58 Classified 4Way SLI, de racirea procesorului s-a ocupat heatsink-ul Noctua NH-D14, impreuna cu doua ventilatoare Coolink SwiF 120P.

Platforma a fost testata in regim open-air, folosind o masa de teste HSPC Top Deck Station. Evident, responsabile cu incarcarea inumana a sursei de alimentare au fost cele 4 placi video NVIDIA GTX 480. Acestea au fost testate in prima faza cu setari stock, apoi am crescut voltajul aplicat nucleului grafic si frecventa acestuia in doua trepte, incarcand astfel sursa pana la depasirea capacitatii ei.

.

.

Am masurat consumul la priza al intregului sistem folosind un aparat Voltcraft Energy Check 3000, un aparat care poate fi achizitionat din comert. La ce consum ne asteptam sa avem de la un asemea sistem acuratetea sa este destul de buna, marja de eroare intre 400 si 1400W fiind de aproximativ 5%. Pentru a simula cat mai bine incarcarea careia sursa va trebui sa ii faca fata in utilizarea zilnica, am masurat atat consumul in idle cat si in cateva situatii prestabilite, cu placile video stock. Pentru a analiza puterea maxima pe care este capabila sa o ofere sursa, am rulat simultan FUR si LinX atat cu placile video stock cat si cu cele doua setari de voltaj si frecventa pentru GPU. Nu in ultimul rand, am masurat voltajul pe rail-urile de 12v si 5v, pentru a vedea diferenta intre idle si load (ideal cat mai mica) la diferite incarcari. Pentru 12v, am masurat voltajul in mai multe puncte, corespunzatoare cate unui rail diferit. La final, tinand cont de modul in care s-au comportat un esalon mai mare de surse, precum si de certificarea 80PLUS Bronze, am estimat consumul real prin inmultirea consumului la priza cu un factor de eficienta cat mai apropiat de ce este aceasta sursa capabila sa ofere in sarcina maxima.

Comentarii

9 comentarii la: Sapphire PURE 1250W – Test practic

  1. arondutzu a scris pe:

    Pentru toate celelalte, exista, LAB501 :)!

  2. niste rezultate destul de pectaculoase zic eu… poate mai revine cineva cu un comentariu in legatura cu aceast sapphire

  3. In sfarsit dau si eu de niste rezultate adevarata de unde pot trage niste concluzii. Doresc sa-mi schimb placa veche nu neaparat ca nu merge, insa daca stresez putin mai mult PC-ul se vede ca nu biruie`.

  4. Alex a scris pe:

    Super reviewul , acum stiu ce aparat de sudura sa folosesc:D

  5. pfu … are ceva putere …

  6. 125o w e chiar puternica dar si 9 mil…scuza-ma :))

  7. Super reviewul.Este foarte puternica si buna dar sincer nu cred k as da 9 mil pe ea:-|

  8. Grupuri de pompare a scris pe:

    Daca dai 8 milioane numai pe sursa, 20 de milioane x 4 placi video = 80 de milioane. In nici un caz nu ar fi un calculator de gaming ci unul de facut filme 3D la Hollywood.

  9. Teli a scris pe:

    Foarte interesanta sursa dar ce magazin (retailer) comercializeaza sursele Sapphire in Romania?

Lasa-ne un comentariu: