Review – Sapphire Radeon RX 7900 GRE PURE

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 4 March, 2024.

Sapphire Radeon RX 7900 GRE PURE

 

In urma cu aproape o saptamana va povesteam despre lansarea unei noi placi video AMD, mai precis AMD Radeon RX 7900 GRE. Lansata initial in China, la mijlocul anului trecut, 7900 GRE completeaza in mod fericit oferta celor de la AMD la inceputul lui 2024, fiind modelul cu numarul 7 din seria AMD Radeon 7000, un model pozitionat de altfel intr-un segment de piata care atrage atentia multor pasionati.

Ca de fiecare data, v-am prezentat performantele lui AMD Radeon RX 7900 GRE in review-ul de lansare, in implementare ASRock, iar acum a venit momentul sa vedem cum se comporta si alte implementari, mai multi producatori fiind harnici in acest sens.

Astfel, primul producator care a trimis la teste 7900 GRE a fost Sapphire, insa drumul din Asia, combinat cu durata operatiunilor vamale, au facut ca modelul celor de la Sapphire sa ajunga in laboratorul nostru dupa NDA. Chiar si asa, discutam despre un model interesant, mai precis Sapphire Radeon RX 7900 GRE PURE, pe care de-abia asteptam sa il iau la puricat asa cum se cuvine.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Sapphire Radeon RX 7900 GRE PURE

  1. Daniel Stoica a scris pe:

    Salut, din tab-ul GPU-Z reiese ca ceva nu a fost in regula. Observ ca placa a mers in X8 fata de X16, cate este maximul suportat.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nu este nimic in neregula, screenshot-ul cu specificatiile este facut intotdeauna in Idle. Toate placile moderne au mai multe functii de power saving pentru a reduce consumul in Idle, printre care si functionarea in mod X8. In momentul in care placa intra in sarcina, comuta automat pe X16. Pentru asta exista semnul intrebarii acolo in dreptul acelui rand – il apesi si se deschide o mica fereastra cu un render, pentru a incarca placa si a afisa latimea de banda reala…

Lasa-ne un comentariu: