Seventeam V-Force ST-850Z-AF – test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 17 June, 2009.

Dupa inscriptiile de pe PCB se observa faptul ca Seventeam V-Force ST-850Z-AF foloseste electronica certificata pentru o putere de pana la 900W, ceea ce este destul de interesant. Intre cele 2 radiatoare situate in primarul sursei se afla modulul de PFC (Power Factor Correction). Si acesta a beneficiat de o atentie sporita, avand o constructie cu 2 tranzistoare (sursele uzuale folosesc doar un singur tranzistor). Topologia folosita este Double Forward care, impreuna cu circuitul elaborat de PFC activ permita obtinerea unei eficiente foarte bune, dovada fiind certificarea 80PLUS Bronze obtinuta.

Trebuie mentionat ca toti conectorii modulari sunt alimentati din aceeasi linie de +12v, cealalta linie fiind folosite pentru alimentarea procesorului si a placii de baza prin intermediul mufelor ATX 24 pin si ATX12V.

Ventilatorul care se ocupa de eliminarea caldurii acumulate de sursa este fabricat de Young Lin Tech Co. cu numele de cod DFS132512H. Are o dimensiune de 135x135x25mm si este o aditie binevenita fata de clasicele ventilatoare de 120mm intalnite pe majoritatea surselor. In utilizare normala a sursei ventilatorul isi face simtita prezenta insa nu este deranjant. Acesta devine din ce in ce mai zgomotos o data cu cresterea temperaturii in interiorul sursei. Maniacii silent-pc cu siguranta vor schimba ventilatorul sau il vor domoli prin departarea termistorului de radiator.

Comentarii

5 comentarii la: Seventeam V-Force ST-850Z-AF – test practic

 1. O sa incerc unu cat mai curand,si o sa va spun cum e 😛

 2. Boby a scris pe:

  Felicitari pentru site
  Sincer asa articole nu am vazut decat afara (adica ata de bine detaliate)
  Nota 10+
  Am si eu o intrebare cati vizitatori are acest site?
  Sunt convins ca o ajungeti departe daca continuati cu astfel de articole
  Daca videotutorial.ro sunt cei mai tari din Romania la tutoriale video despre Software sunt convins ca si voi sunteti cei mai tari din Romania la review-uri
  Continuato tot asa (meitati toate laudele ) sunteti cei ma buni
  FELICITARI pentu initiativa

 3. Boby a scris pe:

  Ce parere aveti despre corsair ?
  Am una de 750 de wati credeti ca rezista sa fac un SLI?

 4. Really good work about this website was done. Keep trying more – thanks!

 5. Robineti a scris pe:

  Foarte bun articolul tau, mi-a placut la fel ca si celelalte foarte bine explicate pe intelesul tuturor. Multumesc.

Lasa-ne un comentariu: