Thermaltake SmartSE 730W – Test practic
Analiza exterioara
Pachetul nu este nici mare, nici greu deopotriva, dar arata mult mai ingrijit decat altele din aceeasi categorie de pret. Sursa vine invelita intr-o punga de plastic care o protejeaza impotriva socurilor si a zgarieturilor, in timp ce accesoriile sunt atent distribuite in spatiul ramas liber.
Ca veni vorba de accesorii, sa le trecem si pe ele in revista. Avem de a face cu suspectii obisnuiti: manualul de utilizare, cablul de alimentare, suruburile de prindere, cablurile modulare si cateva zip-ties pentru a facilita wire-management-ul. Dupa cum vedeti, cei de la Thermaltake nu includ nimic extravagant in pachetul surselor SmartSE, dar acele zip-ties sunt o aditie binevenita, din moment ce alti producatori nu se obosesc sa livreze asa ceva in pachetele lor.
Sursa propriu-zisa este construita bine, fara probleme, cu toate ca tabla folosita este subtire. Intreg ansamblul, de fapt, surprinde prin cat de usor este; asta nu e un lucru prea bun pentru surse, de regula. In partea de sus se regaseste ventilatorul de 14cm care are rolul de a raci componentele de la interior, iar pe latura din fata se afla conectorii pentru cablurile modulare. SmartSE-ul de 730W vine cu un conector de 20+4 pini si unul cu 4+4 pini pentru alimentarea procesorului, amandoi permanent atasati de sursa, si doua cabluri cu cate trei conectori SATA, unul cu trei conectori Molex si unul floppy, precum si doua cabluri cu cate doi conectori PCI-Express pentru alimentarea placilor video. SmartSE-ul va putea alimenta deci un sistem dual-VGA, cel putin din perspectiva conectorilor disponibili.
Pe partea de jos a sursei se gaseste eticheta cu specificatiile electrice, in linie cu ce ne-am fi putut astepta de la o astfel de sursa. Partea de +12v are o configuratie single-rail, capabila sa livreze 57A, asa ca repartizarea sarcinii nu va fi niciodata o problema. Rail-urile de +3.3 si +5v sunt cotate la 22A respectiv 20A, iar luand in considerare faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v acestea vor fi mai mult decat suficiente.
Comentarii
Niciun comentariu la: Thermaltake SmartSE 730W – Test practic
Pingback: NEWS - Surse - Page 60 - My Garage
Pingback: NOX vs CORSAIR - Page 2 - My Garage
Pingback: Alegere sursa (PSU)