LAB501 Community Review – Speedlink REGGER Gaming Chair
Parerea comunitatii
Am avut placerea sa asamblez si sa testez Speedlink Regger alaturi de membrii comunitatii, de la cei mai mititei si pana la persoane ceva mai …grele, cum ar fi subsemnatul, sau soulwise, prin urmare ne-am gandit ca nu ar strica sa vedem si opiniile participantilor la seminar, pe care le redam mai jos.
Roby
Mie mi s-a părut că are un ușor aspect de ieftin și mă refer în special la plasticul lucios al suportului roților. Nici pernuțele pentru suport lombar și cervical nu excelează la capitolul ăsta. În schimb materialul în care este îmbrăcat scaunul propriu-zis este plăcut atât la atingere cât și la vedere. Râmâne de văzut și cât de rezistent este în timp.
Pe de altă parte pot să spun că m-am simțit foarte comod în el, cel puțin în poziția în care l-am testat nu a fost nevoie decât de o ușoară ajustare a spătarului astfel încât sa mă simt comfortabil. Am observat că pentru persoanele mai înalte poziția pernuțelor nu era ideală, însă pentru mine a fost foarte OK. Pot spune că la sesiunea de Mortal Kombat unde i-am testat efectiv adevăratul lui scop, a făcut față cu brio, cu o ușoară nemulțumire pentru suporturile brațelor care cam flencăneau stânga dreapta atunci când mișcam mâinile, dar asta o pun pe faptul că poate nu erau reglate corespunzător.
În concluzie, la minusuri aș trece:
– montaj relativ greoi al spătarului față de șezut (dar Monstrul a spus că “așa fac toate” și îl cred pe cuvânt).
– suport din plastic lucios.
– preț măricel totuși, eu unul în mod cert nu aș da 1000 de lei pe un scaun, dar ăsta sunt eu, în momentul de față stau pe un scaun rabatabil din lemn de la Ikea după ce am stricat un fotoliu de piele și un Markus.
Plusuri:
– scaunul este chiar foarte confortabil.
– senzație plăcută la atingere a “pielii” scaunului.
– combinație cromatică plăcută la vedere.
– se rabatează pe spate la aproape 180 de grade, ceea ce e chiar mișto.
Snowbals
Am observat de la inceput o ambalare corespunzatoate, toate piesele fiind aranjate ok, in principiu, pentru a nu permite deplasarea/stricarea in timpul transportului. Asa cum a zis si colegul Roby, suportul este din plastic, dar acesta este mai dur si pare destul de rezistent pentru nisa lui. Rotile nu m-au impresionat dar am retinut ca nu sunt ca cele obisnuite, cu acea aripa ca la bicicletele de pe vremuri unde se putea aduna praf/par/diverse si ingreuna deplasarea in timp. Rotile sunt tot din plastic dar au un design ergonomic, sau poate mai durabil.
Ca orice scaun din PU leather (piele sintetica) – aici compar cu al meu care este tot din PU – materialul este decent, dezavantajul fiind ca la o temperatura ambientala de 30+ si fara AC in camera te cam “coci” pe el, dar in rest parea bine cusut si inchegat, placut la atingere. Singurul minus ar fi incercarea producatorului de a introduce insertii de “carbon” la cele 2 perne, lombara si cervicala, poate pentru un look premium, lucru pe care eu nu l-am apreciat. Poate daca era destinat unei game mai “de sus” si toate elementele care-l compun aveau un look and feel premium as fi inteles. Personal as fi pastrat acelasi design PU pentru toate elementele.
In schimb, la brate eu am vazut un mare “no-no” la felul in care a ales producatorul sa le incorporeze. Lasand la o parte limitarile ergonomice normale pentru segmentul de piata pe care il ataca (nu ofera ajustare pe orizontala, nici pe adancime, doar pe verticala si 2-3 trepte de rotire a suporturilor de brate), felul in care acestea sunt prinse de sezut, pe partea inferioara a acestuia, mi-a lasat impresia ca se pot rupe oricand. Evident, nu este recomandat sa ne apasam cu toata forta sau greutatea pe bratele laterale, acestea avand rolul de a oferi confort la utilizare indelungata, dar uitandu-ma la Mihai cand se invartea pe el, incercand diferite pozitii, am observat un “joc” mult prea mare al acestora si mi-au lasat impresia ca se pot desprinde sau rupe oricand.
Eu as fi tratat acest aspect de constructie cu o placa metalica solida care sa se instaleze la montarea initiala si care sa uneasca cele doua brate pe partea inferioara sezutului astfel incat forta de apasare pe oricare dintre brate sa fie distribuita egal sau preluata mai eficient. In rest, materialul bratelor este din plastic, asemeni plasticului prezent la bordul masinilor low cost.
Bratul de legatura intre baza si sezut nu l-am analizat in detaliu, doar timpul va spune probabil cat de rezistent este.
Am apreciat unghiul de inclinare mare (probabil 170 grade max) si centrul de greutate bine ales (stabilit), dar probabil multi dintre noi vom simti lipsa posibilitatii de balansare. Da, nu ofera acest lucru.
All in all – un scaun decent pentru 1.000 de lei, dar comparandu-l cu scaunul meu, pe care il folosesc in prezent, nu imi pare deloc rau ca pentru 50% mai mult benficiez de baza metalica, sistem rocker, 5-7 cm latime in plus la sezut, brate ajustabile in 4 feluri, roti de silicon foarte silentioase si o posibilitate mai buna de pozitionare a perniei cervicalte, care la scaunul Speedlink am observat ca ii incomoda pe cei peste 180cm.
In concluzie, eu nu as da 1.000 de lei pe acest scaun dar sunt convins ca sunt persoane care vor da, din reactiile si parerile colegilor forumisti, scaunul a lasat o impresie buna.
+ confortabil
+ roti decente
+ destul de lat
+ rezistent daca te gandesti ca s-au asezat persoane de 120kg+ in el, desi nu cred ca specificatiile lasa loc de mai mult de 100kg
– sistemul de prindere al bratelor laterale destul de subred
– insertiile de carbon “out of place”, dupa mine
– dificultate in montarea lateralului de sezut
– posibilitati limitate de pozitionare a bratelor laterale
– lipsa optiune de balansare
– sistemul de prindere al pernei cerviculare ales de producator nu lasa loc pentru prea multe posibilitati de pozitionare, in functie de inaltimea utilizatorului
muff
Pros: Confortabil, optiune balansare, suport lombar reglabil pe inaltime, tapiterie placuta la atingere, spatar reglabil intr-un unghi mare (suportul pe care se monteaza spatarul este solid), suportii laterali reglabili in cateva trepte, este lat astfel incat incap si alti oameni care nu sunt skinny
Cons: Roti de plastic, suportul pe care sunt montate rotile desi pare rezistent este de plastic, suport cervical destinat oamenilor ce au o inaltime de max 1.75m, culoare rosie (all black or gtfo ) ), pe timp de vara banuiesc ca este nasol de stat in el ceva ore, suportii laterali par fragili
Comentarii