Prezentare – Lenovo Legion Y25-25

Scris de: , in categoria: Diverse, in 27 November, 2020.

Lenovo Legion Y25-25

 
Indiferent daca discutam despre desktop-uri sau notebook-uri, performanta acestora depinde de performanta tuturor componentelor, de la procesor si placa grafica si pana la sistemul de racire, stocare sau memoria RAM. Iar in momentul in care discutam despre performanta sau despre competitie, talentul si experienta celui care utilizeaza desktop-ul sau notebook-ul trebuie sustinut de un sistem echilibrat, in care toate componentele sunt gandite pentru a servi aceluiasi scop. Nimic nou sub soare, as zice eu, acest lucru este valabil in orice domeniu, din cele mai vechi timpuri.

Doar ca in momentul in care discutam despre activitati competitionale ceva mai recent aparute, cum ar fi eSports, progresul diferitelor componente nu a avut loc simultan, unele avand un avans considerabil, in timp ce in cazul altora tehnologia necesara a devenit disponibila doar recent, daca ne raportam la existenta PC-urilor in general.

Astfel, procesoarele si placile grafice s-au dezvoltat constant in ultimii 25 de ani, sistemele de racire urmand indeaproape aceasta dezvoltare. Apoi a venit randul stocarii sa evolueze, ultimii 12 ani aducand un progres impresionant in acest sens. Astfel, calculatoarele anului 2020 sunt echipate cu procesoare si placi grafice incredibil de puternice, SSD-uri ultra-rapide, surse cu certificare 80+ Titanium si cantitati impresionante de memorie, WiFi 6 si-a facut aparitia si pe placile de baza mainstream si incet, incet asistam la asaltul placilor de retea 10Gigabit.

Totusi, pentru gaming competitiv mai avem nevoie de ceva, mai precis de un monitor cu o rata de refresh cat mai ridicata, iar evolutia acestor monitoare, asa cum va povesteam si intr-un alt articol, a fost ceva mai lenta decat ceea ce am putut vedea in cazul procesoarelor, placilor video sau unitatilor de stocare. Din fericire insa, in ultimii ani s-au lansat monitoare care ofera echilibrul perfect intre calitatea imagini si rata de refresh, iar anul acesta chiar putem discuta despre o democratizare a domeniului, prin aparitia unor astfel de monitoare care se pot lauda si cu un rapot calitate / pret de invidiat.

 

Comentarii

4 comentarii la: Prezentare – Lenovo Legion Y25-25

 1. labkom99 a scris pe:

  Lenovo makes a good design monitor this nice

 2. Marian a scris pe:

  Pivoteaza cu 90 de grade in plan orizontal nu cu 30 de grade.
  Poti sterge comentariul dupa corectura

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Marian – nu ma refer la faptul ca poate fi utilizat in mod portrait, ma refer la faptul ca poate pivota, pe orizontala, stanga / dreapta 30 de grade.

 4. Cristi a scris pe:

  Un monitor cu FreeSync si G-Sync Compatible la 240Hz si matrice IPS la un pret excelent

Lasa-ne un comentariu: