Serioux Adventure V1 – prezentare sistem cu APU AMD
Pentru sistemul trimis la test s-a folosit o placa de baza ASRock FM2A88X Extreme6+, memorii AMD Radeon Gamer 2x4GB 2400MHz CL10, procesor AMD A10-7850K racit de un cooler Spire (varianta comercializata in magazin cel mai probabil va veni cu cooler-ul BOX AMD, oricum o alegere mai inspirata decat acest Spire). O configuratie similara am folosit pentru review-ul nostru la APU-ul A10-7850K, unde am vazut un produs echilibrat ce poate rula in conditii optime o gama larga de jocuri fara pretentii si este de asemenea suficient de rapid pentru activitatile zilnice (filme HD, internet, office, etc).
Desi sistemul nu ar consuma mai mult de 130W in LOAD, as fi preferat folosirea unei surse de 250-350W de calitate cu protectii si eficienta cel putin 80PLUS Bronze decat folosirea unei chinezarii de 450W ce oricum nu poate furniza mai mult de 300W reali. Multa lume ignora cel mai adesea sursa de alimentare, fiind primul lucru unde se fac economii desi ar trebui sa fie printre cele mai importante investitii.
Nu avem parte de nici un fel de wiremanagement, practic componentele sunt asezate si conectate. As fi preferat sa vad un ventilator in spatele carcasei pentru evacuarea aerului cald din zona VRM-ului precum si a procesorului, dar nu am vazut…
Comentarii
Parca porcariile alea de la Spire erau mai zgomotoase decat un Trabant.
Este foarte simplu, integratorul de pe meleagurile mioritice mizează pe un segment de cumpărători pentru care un calculator performant este echivalent cu un procesor scump, restul detaliilor tehnice nu le înțeleg și nici nu-i interesează. Daca ar adaugă componente mai scumpe se vor apropia de prețul sistemelor HP și DELL cu care nu ar putea concura.
Eu ii înțeleg, pana la urma conduc un business cu o organizație nonprofit. In plus va rog sa-mi dați un exemplu de produs low-cost care nu are succes.
mai precis e caca
Sursa nu-i atat de proasta precum pare. Duce fara probleme sistemele cu consum de pana in 200 watti, ani la randul. Cam zgomotoasa, fara protectii, dar pt o economie de 50 lei merge luata, pt un sistem de pana in 1200 lei. In eventualitatea adaugarii unei placi video care sa mearga in tandem cu cea integrata – din cele potrivite pt scopul asta, sau a unei alteia mult mai buna care sa duca greul singura, deluxu’ asta la 450 w are mari sanse sa devina pocnitoare de craciun.
A se retine de catre amatori.
Memoriile la cel putin 1866, desigur… Integratorii inca nu stiu cu ce se mananca placile video integrate: cu memoriile in dual channel neaparat si cu frecvente cat mai mari. Am vazut neintelegerea asta si la firme mai mari…
Carcasa si sursa sunt niste fail-uri mari. O sursa entry-level buna (Fortron, Chieftec, Delta, Sirtec, Super Flower) este ideala pentru un astfel de sistem iar carcasa putea fi aleasa astfel incat sa poata avea 2 locuri pentru ventilatoare de 120 mm. Integratorii autohtoni mai au multa mamaliga de mancat…
Era bine daca se putea punea un tabel cu specificatiile sistemului, pentru ca nu am inteles exact daca are memorii de 2400MHz sau de 1333MH. Apoi, ma asteptam sa apara cateva teste de benchmark, care este consumul in idle si full load, eventual nivelul de zgomot produs.
Din poze (pagina 2, foto 3), integratorul nu este in stare sa monteze corect shield-ul ATX pentru ca apare o clema metalica in dreptul display port. Ce pretentii sa mai avem la wire management daca nici montajul nu este corect?
Haha! Are dreptate @(alt)Mihai, asa ceva… (se i-a un ciocan si mufa aferenta DP, dupa care se loveste cu ciocanul in mufa pana intra de tot in portul de pe placa de baza, spor la ciocanit!) :)) Foarte inspirat numele modelului Serioux ,,Adventure” v1… probabil varianta a doua o sa fie fara shield-ul ATX.
Sa nu ne pierdem in detalii,sursa chiar daca nu e dintre cele mai fericite,memoriile la fel,in ansamblu este un sistem echilibrat si suficient pentru orice,mai putin gameri.
Eu nu am vazut absolut nici o diferenta intre memoriile DDR3 -1333 si DDR3 – 1600. Si am cautat, testat personal.
Mult mai importanta decat memoriile consider ca este sursa de alimentare si cat de silentios este PC-ul.
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube