Interviu – John Beekley, Co-Founder si Vice President Technical Marketing CORSAIR

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 20 December, 2010.

Avand in vedere succesul de care se bucura produsele Corsair in Romania, am decis sa stam un pic de vorba cu unul dintre fondatorii companiei, John Beekley. John a infiintat compania in anul 1993 impreuna cu Andy Paul si Don Lieberman locuind in prezent in Freemont (California, USA). Functia lui John Beekley in cadrul Corsair este de Vice Presedinte Technical Marketing.

.

.

lab501: Acum cativa ani Corsair era doar un producator de memorii high-end, acum aveti si module de memorii destinate overclocking-ului extrem, surse de alimentare, carcase, SSD-uri, coolere pentru processor dar si casti destinate gaming-ului. Focusul Corsair a ramas producerea de memorii RAM sau strategia a suferit modificari in timp?

John Beekley: Pot spune cu siguranta ca strategia noastra a evoluat de-a lungul timpului. Desigur, memoria este extrem de importanta pentru noi,dar clientii nostrii au vrut sa vada mai multe tipuri de produse de la noi. Astfel am aflat ca abordarea noastra in ceea ce priveste dezvoltarea produselor precum si suportul oferit a putut fi adaptat foarte bine in noi linii de produse cum ar fi surse de alimentare, coolere pentru CPU, carcase, etc. Noi ascultam cererile clientilor nostrii, apoi dezvoltam un produs premium care indeplineste aceste cereri la un pret corect, incheind apoi ciclul cu suportul solid oferit dupa vanzare.
Aceasta este o abordare pe care o putem folosi pentru multe tipuri diferite de produse.

lab501: Aveti module DRAM foarte bune, surse de alimentare cu o eficienta excelenta, SSD-urile Force cu viteza mare, carcase care au devenit visul oricarui modder, dar coolerele de CPU nu sunt chiar atat de extreme. Corsair H70 este un sistem de racire bun, mai bun probabil decat majoritatea coolerelor de racire cu apa integrate, dar iarasi nu este atat de extrem comparativ cu celelalte produse ale Corsair. Care a fost ideea din spatele acestei decizii?

John Beekley: In primul rand vreau sa va multumesc pentru cuvintele frumoase la adresa produselor noastre! Cred ca viziunea noastra despre coolerul H70 este un pic diferita fata de a voastra. Practic,filozofia noastra e sa consideram H50 si H70 drept coolere pe aer mai avansate care folosesc apa pentru a transfera caldura. Astfel, ele ofera cateva avantaje precum si performanta mai buna decat majoritatea coolerelor “extreme” pe aer in forma in care se pot gasi pe rafturile magazinelor. Desigur, stim ca sunt alte metode mai “extreme” de racire a procesoarelor – LN2, termoelectric, advanced water cooling, etc – dar nu consideram ca acestea sunt categorii de produse unde cumparatorii ar dori sa vada produse de la noi. Majoritatea celor cu care am vorbit si folosesc solutii de racire extrema prefera sa-si fabrice ceva care sa intruneasca propriile necesitati, decat sa cumpere o solutie de compromis de la Corsair.

lab501: De asemenea, multi oameni au fost surprinsi de alegerea bazei HDT pentru coolerele pe aer high-end A50 si A70. De ce ati ales HDT in locul traditionalei baze solida din cupru?

John Beekley: Cuprul este scump si daca nu este gandit bine poate adauga un strat in plusde transfer de caldura (core -> IHS -> TIM -> baza de cupru -> heatpipe) care poate afecta negativ racirea. Din testele noastre am fost foarte multumiti de performanta lui A50 si A70 folosind HDT cu heatpipe-uri de 8mm; am fost de parere ca ele sunt foarte eficiente in inlaturarea caldurii de la CPU si in transportul acesteia spre lamele. In plus, judecand din prisma raportului pret / performanta, am castigat foarte mult prin folosirea bazei HDT.

lab501: Ce credeti despre noile technologii SATA 6Gb/s si USB 3.0? Cand vor fi ele la fel de populare ca actualele standarde pe care le inlocuiesc (SATA 3Gb/s, USB2.0)?

John Beekley: Dupa cum banuiti, la Corsair ne place sa vedem aceste interfete devenind din ce in ce mai rapide ! Cred insa ca va trece ceva timp pana noile standarde devin la fel de populare ca versiunile existente. Doua lucruri trebuie sa se intample – primul este ca USB 3.0 si SATA 6Gb/s sa devina suportate pe numeroase platforme; al doilea este ca perifericele si componentele care folosesc aceste interfete sa se apropie de vechile versiuni in ceea ce priveste pretul de achizitie. Ca o previziune de viitor, cred ca pana in 2012 USB 3.0 si SATA 6Gb/s vor domina piata.

lab501: Lab501 a fost prima publicatie care a reusit sa depaseasca bariera de 3GHz cu Dominator GTX 6 folosind LN2. Ati proiectat modulele GTX 6 pentru asemenea viteze sau nu v-ati gandit chiar atat de departe?

John Beekley: As putea spune ca am fost socati si uimiti deopotriva de frecventele ridicate pe care le-ai obtinut cu aceasta memorie! Nu am crezut ca asemenea frecvente pot fi posibile si nu putem spune decat jos palaria pentru ca ai aratat cat de rapid pot merge aceste module!

lab501: Memoriile Dominator GTX 2 sunt bazate pe chipurile Elpida Hyper care nu se mai fabrica. Alti producatori inca vand memorii bazate pe Elpida Hyper din stocul vechi; mai produceti GTX 2 sau alte module la frecvente mai joasa bazate pe chipuri Hyper?

John Beekley: Modulele bazate pe Hyper nu se mai produc din pacate. Pur si simplu nu mai este o cantitate semnificativa de chipuri Hyper disponibila.

lab501: Ce parerea aveti despre comunitatea de overclocking? Se mareste sau, din contra, aceasta pierde interesul pentru produse dedicate entuziastilor?

John Beekley: Este foarte clar, comunitatea de overclocking este in continua crestere. Observam un interes mare pentru produsele dedicate entuziastilor in cadrul mai multor tipuri de produse. Concursurile de overclocking care se lanseaza peste tot in lume sunt de asemenea un bun indiciu caavem parte de o comunitate de overclocking activa si in crestere.

lab501: La finalul interviului ce mesaj ati dori sa trimiteti catre cititorii lab501 si PCWorld Romania?

John Beekley: Am dori sa multumim cititorilor lab501 si PCWorld Romania pentru interesul lor pentru produsele Corsair dar si pentru feedback-ul pozitiv oferit. Noi vom continua sa proiectam mai multe produse inovative fara compromise care sa fie perfecte pentru nevoile entuziastilor cat si gamerilor.

Comentarii

9 comentarii la: Interviu – John Beekley, Co-Founder si Vice President Technical Marketing CORSAIR

  1. eu sunt multumit de produsele de la Corsair, chiar daca pretul nu este cel mai mic

  2. ferike a scris pe:

    la capitolul storage, mie personal mi se pare ca cel mai bun raport pret/performanta in acest moment in Romania il are produsul asta:

    http://www.emag.ro/solid-state_drive_ssd_/solid-state-disk-ssd-corsair-60gb-sata2–pCSSD-F60GB2-BRKT

  3. Se pare ca se straduiesc si isi doresc cu adevarat ca clientii lor sa fie multumiti, si mie mi se pare ca reusesc deoarece produsele lor sunt din ce in ce mai competitive.

  4. Corsair are niste produse foarte bune dar si preturile sunt pe masura!

  5. Steve-o a scris pe:

    Sunt foarte mulţumit de brand-ul Corsair, momentan deţin o sursă HX450 care merge ok de 1 1/2 ani şi ţin foarte bine că nu odată mi-au trimis capace gratuit pentru stick-urile de memorile Corsair Voyager. Jos pălăria.

  6. anda a scris pe:

    Mi-a placut acest interviu. Eu cred ca se vede atitudinea sa de invingator. Mi se pare foarte sigur pe vorbele lui. Un om puternic – o firma puternica.

  7. Si eu am folosit cateva produse Corsair si nu am avut nici cea mai mica problema cu ele. Sunt multumit de calitate si in unele situati chiar si de pret.

  8. Corsair, s-a impus prin calitate mai mult decat prin marketing

  9. Corsair are este o firma care mai are multe de oferit…

Lasa-ne un comentariu: