Interviu – Olaf Höhne, Product Marketing Manager, Europe, Intel GmbH

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 31 March, 2011.

Cu ocazia CeBIT 2011 am avut ocazia sa stam de vorba cu domnul Olaf Höhne, Product Marketing Manager, Europe, Intel GmbH, si am pus cateva intrebari pentru cititorii lab501.

.

.

lab501: Inceputul anului a insemnat pentru Intel  lansarea unei noi generatii de procesoare, precum si lansarea a doua noi chipset-uri, H67 si P67. Acum asistam la lansarea unui al treilea chipset, Z68. Care au fost motivele care au stat la baza lansarii unui al treilea chipset pentru platforma Sandy Bridge?

Olaf Höhne: Noile procesoare Sandy Bridge au fost intampinate cu entuziasm atat de catre utilizatori, cat si de catre presa IT si integratori.  Acestia au observat insa ca exista o lipsa, o platforma care sa imbine avantajele celor doua chipset-uri (P67 si H67), adica posibilitatea de a overclocka procesorul si posibilitatea de a folosi grafica integrata. In urma acestui feedback, Z68 a venit ca o solutie potrivita pentru a acoperi acest segment de piata.

lab501: Grafica integrata in noile procesoare reprezinta un pas inainte pentru o solutie grafica integrata, precum si o solutie eficienta pentru majoritatea utilizatorilor. O tehnologie pe care ne-ar face placere sa o vedem implementata in zona desktop in viitorul apropiat, ar fi posibilitatea de a utiliza grafica integrata in Sandy Bridge in majoritatea sarcinilor uzuale (browsing, office, etc) si de a activa automat solutia grafica discreta in momentul in care pornim un joc. Exista posibilitatea sa vedem asa ceva in viitorul apropiat?

Olaf Höhne: Din punctul nostru de vedere aceasta tehnologie este o posibilitate, insa depinde de integratori. In acest moment, cei de la Lucid lucreaza la o asemenea solutie si este posibil sa o vedem in actiune pe parcursul acestui an.

lab501: Cand vom vedea avantajele tehnologiei Sandy Bridge integrate in netbook-uri de ultima generatie?

Olaf Höhne: Netbook-urile sunt o categorie care nu necesita o putere foarte mare de calcul, accentul fiind pus pe portabilitate si autonomie. Cred ca in acest moment, cel mai important lucru pentru acest segment de piata ar fi integrarea (ca si standard) unei iesiri media digitale (HDMI) . Desigur, si puterea de calcul a acestor dispozitive va creste in curand, insa targetul  principal  in cadrul acestui segment de piata  ramane portabilitatea si autonomia.

lab501: Deci, practic, ce surprize ni se pregatesc anul acesta din acest punct de vedere?

Olaf Höhne: Eu as astepta cu nerabdare Oak Trail.

lab501: Multumim pentru timpul acordat.

Comentarii

7 comentarii la: Interviu – Olaf Höhne, Product Marketing Manager, Europe, Intel GmbH

 1. Robert a scris pe:

  Interesante zvonuri, insa sunt putin sceptic la cum au decurs lucrurile… P67 si H67 si apoi ca o cerere de piata Z67

 2. ank a scris pe:

  interesante intrebari….multumit pt articol 😀

 3. Legat de:
  “Cred ca in acest moment, cel mai important lucru pentru acest segment de piata ar fi integrarea (ca si standard) unei iesiri media digitale (HDMI) .”
  Eu cred că, în acest caz, HDMI ar crește nenecesar costul unui netbook, și eu personal aș opta mai degrabă să nu cumpăr un astfel de netbook.

 4. Sirbu Andreea a scris pe:

  Foarte interesante intrebarile si raspunsuri foarte ok. Este un articol bun.

 5. Otilia Iacobinescu a scris pe:

  Chestia asta:
  “Eu as astepta cu nerabdare Oak Trail.”
  mi-a înseninat ziua. Încă cineva care abia așteaptă să apară Oak Trail.

 6. Foarte interesant articolul. Intrebari bune si raspunsuri pe masura.

 7. Util articol. Multumesc !

Lasa-ne un comentariu: