INTERVIU – Tobias Brinkmann – Vice President Global Marketing, OCZ Storage Solutions

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 12 March, 2014.

INTERVIU

 

Pe vremuri, OCZ era o companie dedicata entuziastilor. Timpurile s-au schimbat, obiectul principal de activitate al companiei s-a modificat, iar in ultimele luni ale anului trecut s-a mai produs o mare schimbare, mai precis preluarea OCZ de catre Toshiba. Am stat de vorba cu Tobias Brinkmann, Vice President Global Marketing, OCZ Storage Solutions pentru a afla mai multe detalii despre situatia OCZ, special pentru cititorii lab501.

Tobias

lab501:Buna ziua si bine v-am gasit!

Tobias Brinkmann : Bine v-am gasit! Vroiam in primul rand sa va multumesc pentru oportunitatea de a discuta achizitia OCZ de catre Toshiba si ce inseamna acest lucru pentru piata dar si pentru consumatori.

lab501: S-a discutat destul de mult despre falimentul OCZ precum si despre achizitia companiei de catre Toshiba. Care este punctul dumneavoastra de vedere asupra acestui subiect?

Tobias Brinkmann : 2013 a fost un an destul de agitat pentru OCZ, an in care ne-am confruntat cu o serie de noi provocari. In primul rand, a trebuit sa trecem printr-un proces de reevaluare a veniturilor companiei. In al doilea rand, ne-am dat seama ca elementul lipsa pentru a fi cu adevarat competitivi era accesul direct la memoria NAND. Piata SSD-urilor reprezinta unul dintre segmentele cu cea mai accelerata crestere in momentul de fata. Analistii extimeaza ca pana in 2017, aceasta piata va avea o valoare de 23 de miliarde de dolari. In acest context, accesul direct la memoria NAND reprezinta un avantaj major pentru o companie implicata in aceasta piata.

Telul nostru in momentul de fata este sa atingem o cota de piata mai mare, atat in zona consumer cat si in zona enterprise. OCZ s-a numarat printre primele companii care au lansat un SSD consumer pe piata, in 2008, iar de atunci am devoltat un portofoliu vast de produse si patente, atat prin dezvoltarea in-house cat si prin achizitii. De exemplu, controller-ul nostru Barefoot 3 este unul dintre cele mai performante de pe piata in acest moment.

In momentul de fata consider ca avem toate elementele importante care ne vor ajuta sa ne dezvoltam – un controller foarte performant produs in-house, software-ul, firmware-ul precum si accesul direct la NAND.

lab501: Ce se intampla cu garantia produselor ajunse la consumator inainte de achizitia companiei de catre Toshiba?

Tobias Brinkmann : Toshiba a preluat bunurile OCZ dar nu si responsabilitatile companiei. Cu toate acestea, imi face placere sa va anunt ca OCZ Storage Solutions va oferi in continuare suport clientilor OCZ. Majoritatea produselor vor primi suport din partea noastra (Vertex, Vector, RevoDrive) insa produsele care sunt deja EOL (cum ar fi seria Agility) vor mai primi doar un an suport. Evident, toate produsele OCZ Storage Solutions lansate dupa achizitie vor primi suport in conditii normale.

lab501: OCZ Storage Solutions face parte din concernul Toshiba acum. Care sunt planurile de viitor si care sunt principalele avantaje ale acestui lucru?

Tobias Brinkmann : OCZ Storage Solutions face parte din grupul Toshiba dar va opera ca o entitate separata. Planurile noastre vizeaza in primul rand cresterea cotei de piata si datorita faptului ca facem parte din grupul Toshiba acum avem la indemana toate elementele necesare pentru a face acest lucru. Controller-ul nostru, Barfeoot 3, este unul dintre cele mai performante de pe piata, in special cand vine vorba de rate de transfer constante.

Asa cum spuneam, in trecut nu aveam acces direct la memoria NAND, un element cheie pentru a avea succes pe aceasta piata. Pe parcursul ultimului an am observat o consolidare a pietei atat in zona consumer cat si in zona enterprise. Piata SSD-urilor creste intr-un ritm accelerat si nu pot decat sa sustin afirmatiile analistilor de la IDC si Gartner referitor la faptul ca piata va fi dominata de un numar redus de brand-uri. Exista doar cateva brand-uri care au acces direct la NAND si poate si mai putine brand-uri care isi produc propriul controller in-house. Pe masura ce memoria NAND continua sa evolueze, nevoia de tehnologie care sa poata utiliza la maxim potentialul pe care noile generatii de NAND il va aduce va deveni cruciala. Din acest punct de vedere, suntem convinsi ca noi putem oferi o solutie competitiva care ne va diferentia de competitorii nostrii.

lab501: Toshiba a preluat partea de storage din bussiness-ul OCZ. Ce s-a intamplat cu celelalte departamente (surse, etc)?

Tobias Brinkmann : Asa este, Toshiba a achizitionat doar divizia de SSD-uri, asa ca a trebuit sa gasim un alt cumparator pentru divizia de surse. Imi face placere sa anunt faptul ca FirePower Technology a achizitionat divizia de surse OCZ si a preluat atat garantiile cat si echipa fantastica pe care am avut-o in acea divizie.

Pentru OCZ Storage Solutions, dupa cum ne putem da seama si din nume, acest lucru a insemnat faptul ca ne putem concentra complet pe oferirea celor mai performante solutii de stocare.

lab501: Multumim inca o data pentru timpul acordat.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: