LSE LanParty v16 – Winter’s Refresh

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 25 November, 2016.

The live Modding

 
Pentru ca spre deosebire de DreamHack, in cadrul LSE LanParty v16 a avut loc prima demonstratie de modding live din Romania! In acest scop, am ales componentele pe spranceana, am ales o tema, un concept, iar pentru case-modding-ul efectiv l-am invitat alaturi de noi pe George “Papa Jock” Poteca, unul dintre cei mai talentati modderi din Romania in momentul de fata.

George a venit insotit de Silviu, aka azteka, impreuna cu un arsenal impresionant de scule, cunostiinte si … maiestrie. Si pentru ca vorbim de un modder cu experienta, tema aleasa nu a fost deloc usoara. Mai precis, ne-am propus sa construim un sistem rapid dar accesibil (~2999 RON), intr-o geanta de bormasina. Si ne-am propus sa facem asta live, la LSE LanParty v16.

La ora ~15:40 a inceput demonstratia efectiva, iar la 15:50 a inceput live-ul pe pagina Nvidia, unde am incercat sa le explicam pe scurt fanilor paginii ce vom face acolo. Pe la 16:00, cu toate motoarele in functiune, a inceput nebunia. Cu Papa Jock in prim plan si azteka pe post de asistenta sexy, dremel-ul a inceput sa urle, aerul sa miroasa a plastic topit si noi sa ne uitam cu atentie gandindu-ne… “ba…dar noi pe oamenii astia cu ce ii putem ajuta de fapt?”. Deh…este cam greu sa ai ceva de adaugat cand artistii lucreaza.

Evident, intotdeuna intr-un astfel de cadru apar probleme neprevazute, cum ar fi lipsa iluminatului corespunzator, faptul ca plasticul este mult mai tricky de prelucrat decat metalul s.a.m.d. Primele operatiuni au constat in decuparea “carcasei acolo unde era nevoie”. Asta inseamna pe latura inferioara, pentru admisia sursei, pe latura din spate, pentru evacuarea aerului din sursa, precum si pe laterale pentru a fixa back-panel-ul in cazul placii de baza si al placii video.

Suna simplu, dar in realitate nu este, pentru ca laterala respectiva are mai multe profile si inaltimi, prin urmare George a avut ce taia si slefui acolo. Dupa lupte seculare, am reusit sa rezolvam si cu iluminarea. Noroc ca Matei cumparase doua lampi, deoarece prima s-a ars in 10 minute. Au urmat apoi slefuitul si vopsirea.

Dupa ce piesele s-au uscat, a urmat asamblarea de proba, iar George nu s-a lasat pana nu a vazut sistemul pornit, chiar daca era deja Duminica (00:30). Prima faza a fost incheiata, la sfarsitul evenimentului sistemul fiind functional. Desigur, perfectionistii nu se multumesc cu ceva atat de simplu. Prin urmare in saptamana care a trecut au fost puse la punct toate detaliile estetice, iar in curand veti avea ocazia sa vedeti povestea completa a sistemului.

 
jock-01

jock-02

jock-03

jock-04

jock-05

jock-06

jock-07

jock-09

jock-10

jock-11

jock-12

jock-13

jock-14

jock-15

jock-16

jock-17

jock-18

jock-19

jock-20

jock-21

jock-22

jock-23

jock-24

Comentarii

2 comentarii la: LSE LanParty v16 – Winter’s Refresh

  1. Doru a scris pe:

    Foarte frumos descris… Imi place ca fara diacritice cunoasteti fete noi in fiecare an 🙂

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Ah…eram sigur ca o sa priveasca cineva problema asa =)))

Lasa-ne un comentariu: