Computex 2024 – GSkill OC World Cup

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 9 June, 2024.

GSkill OC World Cup

 
Ehehei, dragii monstrului, cum trece timpul… Parca mai ieri asistam la nasterea unei initiative ambitioase, denumita GSkill OC World Cup. 2014 era anul in care GSkill organizau pentru prima data un concurs live de overclocking, iar primele 5 editii au fost castigate de overclockeri cunoscuti, mai precis Splave (USA, 2014), Lau Kin Lam (Hong Kong, 2015), Splave (USA, 2016), rsannino (Italia, 2017) si Dancop (Germania, 2018).

Ce-a de-a sasea editie avea sa ne umple inimile de bucurie, conationalul nostru, Alex@RO, aducand in Romania ultimul trofeu care mai lipsea din panteonul competitiilor live de overclocking, dupa GOOC2010, MOA2011 si GOC2017, Romania devenind astfel singura tara din lume care a castigat absolut toate competitiile mondiale de overclocking live.

Anii au trecut insa, iar pandemia a facut ca 2019 sa fie ultima editie GSkill OC World Cup pentru aproape 4 ani, aceasta devenind intre timp singura competitie live de overclocking la nivel mondial. Iar dupa o pauza de 3 ani, 2023 a adus o noua editie GSkill OC World Cup, editia cu numarul 7, dar si un nou val de overclockeri, concursul fiind castigat de tanarul Seby9123 (20 ani).

Mai mult decat atat, incepand cu editia a 7-a, suma totala a premiilor a ajuns la 40000 USD, fiecare loc primind un premiu considerabil, ceea ce, din nou, reprezinta o mare bila alba pentru GSkill. Practic, toti participantii primesc un kit de memorii DDR5-8000 48GB (2x24GB) si o suma de bani, de la 2500 USD pentru ultimul loc si pana la premiul cel mare – 10000 USD.

Ei bine, 2024 a adus cea de-a 8-a editie GSkill OC World Cup, un concurs desfasurat in 3 etape. Astfel, in perioada 1 Martie – 3 Aprilie au avut loc calificarile online, primii 9 clasati (CENS, Seby, Luumi, Phantom, Micka, biso biso, snakeeyes, Nik si Dr.Antoine) avansand in urmatoarea etapa. Aceasta s-a numit Live Qualifier si a avut loc intre 4 Iunie si 6 Iunie, in cadrul stand-ului GSkill de la Computex, primii trei clasati trecand in marea finala, organizata pe 7 Iunie.

Acestia au fost CENS, din Germania, seby din SUA si biso biso din Korea, concursul fiind castigat de CENS, in urma unei lupte deosebit de stranse in finala. Felicitari CENS pentru performanta atinsa in cadrul GSkill OC World Cup 2024, dar si celor de la GSkill si partenerilor Intel, pentru ca sustin in continuare competitiile de overclocking. GSkill OC World Cup este ultimul mare concurs de overclocking live organizat la nivel mondial, care ofera premii tuturor participantilor.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: