EHA Tech Tour 2023 – Taipei – MSI – Part I

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 22 December, 2023.

EHA Tech Tour 2023 – Taipei – MSI

 
Au trecut aproape 40 de ani de cand vedeam pentru prima oara un calculator si aproape 30 de ani de cand puneam mana pe primul meu PC, iar de atunci si pana acum pot spune ca am fost si am ramas pasionat de acest domeniul fascinant, intr-atat incat l-am transformat mai intai in sportul preferat, in care am reusit sa avem rezultate notabile, as zice eu, iar mai apoi intr-un job full time, pe care il practic cu drag de mai bine de 15 ani de zile.

Iar in momentul in care ai norocul sa iti transformi pasiunea in meserie, nici macar nu iti dai seama prin cate momente impresionante vei trece de-a lungul timpului, cate lucruri la care altadata puteai doar visa vei ajunge sa faci si cati oameni interesanti vei ajunge sa cunosti. Si sincer sa fiu nu o sa uit niciodata cand am vazut pentru prima data un procesor sau o placa grafica inainte de lansare, cand am intrat pentru prima data intr-o fabrica de placi de baza, cand am cunoscut primul vice-presedinte al unei companii din domeniu, sau cand am avut ocazia sa discut pentru prima oara cu CEO-ul Nvidia sau cu CEO-ul AMD.

Pentru ca de-a lungul timpului a trebuit sa depasim multe obstacole, dar am si avut ocazia sa traim experiente pe care un simplu pasionat nu va avea niciodata sansa sa le experimenteze. Iar in timp, pasiunea si mirarea s-au transformat in obisnuinta, experienta acumulata de-a lungul timpului s-a tranformat in oportunitate de a influenta domeniul, prin sugestiile oferite producatorilor, inainte sau dupa lansarea unor produse importante, iar noi am vizitat zeci de fabrici, evenimente de lansare sau expozitii de profil, ba chiar ne-am facut un obicei din a efectua adevarate tururi in acest sens, despre care v-am povestit de altfel si voua, aici pe site.

De exemplu, in 2015, 2016 si 2017 am efectuat mai multe tururi anuale in Taiwan, in timp ce in 2016 si in 2018 vizitam diverse fabrici in Dongguan, Shenzhen si Beijing. Aceste tururi ne-au oferit ocazia de a cunoaste mai bine producatorii si modul in care un nou produs este dezvoltat din stadiul de concept si pana ajunge la raft, dar si de a oferi feedback chiar in cele mai timpurii stadii ale dezvoltarii produselor, feedback apreciat intotdeuna de marii producatori.

Drept urmare, avand aceasta experienta in spate, dar si ocazia de a face parte din singura asociatie editoriala la nivel European, mai precis European Hardware Association, am decis impreuna cu colegii din EHA sa demaram un nou proiect, denumit EHA Tech Tour, in cadrul caruia vom alege in fiecare an o destinatie, unde vom vizita unii dintre cei mai importanti producatori, vom vedea produsele pregatite de lansare cu mult inaintea evenimentelor de profil (de exemplu CES 2024, in cazul de fata) si vom oferi feedback legat de dezvoltarea acestora.

Iar prima locatie a acestui proiect, a fost, evident, Taipei, Taiwan, capitala placilor de baza si a placilor video si casa unora dintre cele mai importante companii din domeniu. Astazi, in cadrul EHA Tech Tour 2023 – Taipei, vom discuta despre vizita efectuata la sediul MSI si despre aspectele asupra carora acestia s-au concentrat in dezvoltarea celor mai recente serii de produse. Iar candva, anul viitor, vom putea sa va aratam si ce noutati am vazut acolo, acestea fiind momentan sub NDA.

 

Comentarii

Un comentariu la: EHA Tech Tour 2023 – Taipei – MSI – Part I

  1. Dor a scris pe:

    Țineți-o tot așa! Ma bucur enorm ca aveți cu cine vorbi și aceștia chiar va asculta.
    Cat despre BIOS, poate și cei de la msi vor folosi coreboot…

Lasa-ne un comentariu: