GIGABYTE au lansat AORUS in Europa la DreamHack Leipzig 2017
Conferinta
Evident, orice lansare incepe cu o conferinta de presa, iar evenimentul celor de la GIGABYTE nu s-a abatut de la acest tipar. Prin urmare, am aflat mai multe detalii despre ce inseamna AORUS, despre gama care se va comercializa in Europa precum si despre o serie de functii care nu au fost prezentate la CES.
Pentru cei care nu au inteles inca ideea din spatele brand-ului AORUS, trebuie sa mentionez ca acesta este brand-ul sub care GIGABYTE vor comercializa de acum incolo produsele de gaming high-end, in aceasta categorie incadrandu-se placile de baza, placile video, notebook-urile si perifericele AORUS.
Prina modificare fata de momentul lansarii are legatura cu componenta gamei comercializate in Europa. Astfel, daca in articolul de lansare va povesteam ca aceasta este alcatuita din 5 modele, mai precis AORUS Z270X Gaming 9, AORUS Z270X Gaming 7, AORUS Z270X Gaming K7, AORUS Z270X Gaming 5 si AORUS Z270X Gaming K5, am aflat in cadrul conferintei de presa ca modelul K7 se adreseaza altor piete, in Europa (si implicit in Romania) fiind comercializat modelul AORUS Z270X Gaming 8.
Acest aspect este unul destul de important, deoarece AORUS Z270X Gaming 8 este versiunea ceva mai prietenoasa cu buzunarul a varfului de gama AORUS Z270X Gaming 9. Ambele placi de baza sunt dotate cu racire cu lichid pentru etajul de alimentare, dar daca in cazul lui Gaming 9 vorbim despre o solutie produsa de EK WaterBlocks, in cazul lui Gaming 8 aceasta solutie este produsa de Bitspower. Celelalte diferente, care fac ca Gaming 8 sa fie ceva mai accesibila decat Gaming 9, tin de format, conectivitatea LAN, si suportul pentru configuratii multicard.
Astfel, AORUS Z270X Gaming 8 este o placa de baza ATX, nu E-ATX ca in cazul lui Gaming 9, conectivitatea la retea este asigurata de un combo Killer E2500, Intel Gigabit LAN si Killer Wireless AC 1535 (Double Shot Pro), fata de Gaming 9 unde discutam despre solutia Killer DoubleShot-X3 Pro ( 2 x Killer E2500 + Killer Wireless AC 1535), iar configuratiile multi-card pot fi construite cu un maxim de 3 placi video (fata de 4 in cazul lui Gaming 9) datorita lipsei chipset-ului PEX8747 prezent pe aceasta din urma. In rest, absolut toate dotarile prezente pe Gaming 9 (inclusiv solutia audio Creative ZxRi 120dB+) se regasesc si pe Gaming 8.
In afara de line-up-ul complet pentru Europa, am trecut inca odata in revista cele mai importante caracteristici ale placilor de baza din gama AORUS, adica racirea cu apa in cazul modelelor de varf (EKWB G-Frost si Bitspower G-Chill), sistemul de iluminare RGB Fusion, aplicatia de control avansat al racirii in carcasa Smart Fan 5, precum si suportul pentru memorii DDR4 XMP 4000.
A doua noutate fata de lansarea de la CES a fost aplicatia RGB Fusion pentru Android si iOS, aplicatie cu ajutorul careia telefonul vostru poate functiona pe post de telecomanda atat pentru iluminarea RGB montata pe placa de baza cat si pentru benzile led conectate la aceasta. Cu alte cuvinte, in momentul in care construiti un sistem bazat pe o placa de baza AORUS (indiferent de model), nu aveti nevoie decat de benzi RGB, locul controller-ului, alimentatorului si telecomenzii fiind luat de catre aplicatia de pe telefon + placa de baza. O functie care nu conteaza pentru multi, dar care este cu adevarat utila pentru modderi.
Comentarii