LAB501 Taipei Sessions 2024 – ADATA & XPG
XPG
A doua intalnire pe care am avut-o la sediul ADATA a fost cu echipa XPG, unde am avut ocazia sa stam de vorba cu membrii ai echipei globale de vanzari, marketing si R&D. Lansat in 2008, XPG este brand-ul de gaming al celor de la ADATA, in portofoliul caruia gasim memorii, SSD-uri, surse de alimentare, carcase, solutii de racire, periferice de gaming, monitoare si notebook-uri. De altfel, colegul meu Matei v-a povestit chiar recent despre un kit de memorii XPG, dar si despre impresionanta sursa de alimentare XPG Fusion 1600 Titanium.
Si aici am avut ocazia sa vedem liniile de produse aflate in dezvoltare, care vor fi lansate in curand, insa, din nou, nu putem impartasi prea multe detalii despre acestea, deoarece o buna parte din ele se afla sub NDA. De altfel, am purtat discutii aprinse pe marginea noilor produse, membrii echipei de R&D fiind cel putin la fel de pasionati ca si noi si am vazut lucruri extrem de interesante, chiar daca unele sunt lansate pe piata de ceva timp.
Astfel, primul produs care ne-a atras atentia a fost XPG VENTO PRO 120 PWM, un ventilator de 120mm produs in colaborare cu Nidec, pe baza faimosului model Gentle Taiphoon. Poate cititorii mai tineri nu au nici o reactie la auzul acestui nume, insa pasionatii cu vechi state de plata in domeniu stiu exact despre ce este vorba.
Practic, Gentle Typhoon este unul dintre cele mai solide ventilatoare construite vreodata, precum si unul dintre ventilatoarele cu cea mai ridicata presiune statica per rpm, gratie motorului dual-bearing si design-ului palelor. Discutam despre un ventilator garantat sa functioneze 60000 de ore la 60 oC, respectiv peste 250000 de ore la 25 oC, disponibil la promotie in tara noastra in momentul de fata, pentru un pret de 77 RON.
Asa cum am vazut in cazul varfului de gama XPG Fusion 1600 Titanium, cei de la XPG au acordat o atentie sporita surselor de alimentare, lansand in ultimii ani nu mai putin de 5 serii, mai precis Fusion Titanium (1600W), Cybercore II Platinum (1300 si 1100W), Core Reactor II Gold (650-1200W), Kyber Gold (750-850W) si Core Reactor II VE Gold (650-850W), pe langa deja existentele Cybercore Platinum, Core Reactor Gold si Pylon Bronze.
Toate cele 5 serii sunt compatibile cu standardul ATX 3.1, cele trei serii de varf fiind de asemenea compatibile si cu standardul ATX 3.0. Si daca despre Fusion v-a explicat Matei in detaliu, trebuie sa va spun ca modelele din seriile Cybercore II Platinum si Core Reactor II Gold folosesc exclusiv condensatori japonezi certificati pentru a functiona la 105 oC, modelele din seria Cybercore II Platinum utilizand un ventilator produs de Nidec. Modelele din seria Cybercore II Platinum sunt disponibile si in tara noastra, pentru 1034 RON (1000W), respectiv 1169 RON (1300W).
Nu in ultimul rand, XPG produc mai multe serii de carcase, cum ar fi Battlecruiser II, Invader X, Invader X BTF, Valor Air, Valor Mesh si Valor Storm. Noua ne-au atras atentia modelele Battlecruiser II si Invader X BTF, din motive evidente. Astfel, XPG Battlecruiser II este un tower de dimensiuni respectabile (550 x 225 x 506mm, 11.7Kg), care accepta placi de baza in format E-ATX si este livrat impreuna cu 4 ventilatoare XPG VENTO 120 ARGB montate din fabrica. Carcasa accepta radiatoare de pana la 420mm pe latura frontala, respectiv 360mm pe latura superioara si este livrata impreuna cu un sistem magnetic de sustinere a placii video, fiind comercializata in Romania pentru 719 RON.
La randul sau, XPG Invader X BTF accepta placi de baza mini-ITX clasice, respectiv placi de baza m-ATX sau ATX, in format clasic sau cu conectorii pe spate (ASUS BTF, MSI Project Zero). Carcasa este livrata impreuna cu 5 ventilatoare ARGB (4 cu pale inversate si unul standard), putand adaposti un total de 10 ventilatoare de 120mm. Discutam despre o carcasa echipata cu doua laturi din sticla securizata, care accepta pana la doua radiatoare de 360mm si este disponibila in comert pentru aproximativ 643 RON.
Comentarii