Review – XPG Gammix S70 Blade

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 18 August, 2023.

XPG Gammix S70 Blade

 
Tehnologia avanseaza cu repeziciune si noi standarde isi fac aparitia pe piata, consumatorul avand acces acum la nivele de performanta inimaginabile in urma cu cativa ani. Acesta este si cazul SSD-urilor NVMe care utilizeaza interfata PCI-E, acestea facandu-si aparitia pe piata in urma cu 8 ani de zile. De atunci si pana acum am ajuns deja sa utilizam interfata PCI-E 5.0, introdusa de catre cei de la AMD odata cu platforma AM5, iar performanta, asa cum spuneam, a atins noi recorduri, SSD-urile consumer din zilele noastre intrecand cu usurinta solutii enterprise de acum cativa ani.

Desigur, pentru multi utilizatori SSD-urile PCI-E 5.0 inca au preturi prohibitive, iar sporul de performanta pe care acestea il aduc este rezervat momentan doar catorva platforme. Partea frumoasa insa este ca intre timp SSD-urile PCI-E 4.0 au ajuns sa fie din ce in ce mai accesibile, pretul per TB scazand de la peste 1000 RON pana la de 2-300 RON. Drept urmare, chiar si cei care utilizeaza platforme ceva mai accesibile se pot bucura acum de un SSD NVMe PCI-E 4.0, performanta oferita de acesta fiind de cele mai multe ori mai mult decat suficienta pentru majoritatea utilizatorilor.

Acesta este de altfel si motivul pentru care am ales sa testam un SSD lansat de ceva timp pe piata, mai precis XPG Gammix S70 Blade, varianta de 1TB fiind comercializata in momentul de fata pentru aproximativ 289 RON in magazinele din tara noastra. Desigur, exista si SSD-uri mai accesibile, insa discutam despre un SSD din cea de-a doua generatie PCI-E 4.0, cu performante pe masura.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – XPG Gammix S70 Blade

  1. Ștefan a scris pe:

    Sunt perfecte pentru laptop. O să achiziționez două. Se vor încadra minunat cu laptopul Asus ROG G15…

Lasa-ne un comentariu: