Review – XPG Gammix S70 Blade

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 18 August, 2023.

Concluzii

 
In momentul de fata preturile SSD-urilor PCI-E 4.0 au scazut destul de mult, existand pe piata modele care pornesc de la 200 RON pentru 1TB. Desigur, acestea ofera performante similare cu SSD-urile PCI-E 3.0, in timp ce modelele de varf, cum ar fi Kingston KC3000 sau Samsung 980 Pro au preturi de aproximativ 370-400 RON pentru modelul de 1TB. XPG Gammix S70 Blade se incadreaza perfect intre aceste doua categorii, fiind comercializat in momentul de fata pentru 289 RON in Romania, in conditiile in care performanta este net superioara modelelor entry-level.

Desigur, performanta este usor mai scazuta decat in cazul modelelor bazate pe controller Phison E18 sau Samsung Elpis, insa diferenta este minora pentru utilizatorul casnic, controller-ul Inogrit facand o treaba chiar foarte buna pentru prima experienta a producatorului in segmentul PCI-E 4.0. De altfel, compania a fost fondata de catre cativa fosti angajati Marvell care au avut o viziune proprie despre cum ar trebui sa arate un controller de SSD modern, drept urmare discutam despre oameni cu state vechi de plata in domeniu.

Mai mult decat atat, utilizarea memoriei TLC 3D NAND pe 176 de layer-e de la Micron este o alegere inspirata in acest segment de piata, iar compatibilitatea cu consolele PlayStation 5 reprezinta cu singuranta un plus pentru cei care au nevoie de o astfel de solutie, cu amendamentul ca viteza maxima de scriere va fi limitata la 6300MB/s in acest caz. Singura recomandare, in cazul in care optati pentru XPG Gammix S70 Blade pentru un sistem modern, este sa utilizati heatsink-ul placii de baza pentru a obtine o performanta cat mai constanta.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – XPG Gammix S70 Blade

  1. Ștefan a scris pe:

    Sunt perfecte pentru laptop. O să achiziționez două. Se vor încadra minunat cu laptopul Asus ROG G15…

Lasa-ne un comentariu: