Avexir BLITZ DDR3 2000 CL9

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 29 January, 2010.

.

Piata memoriilor a fost intotdeuna un domeniu foarte dinamic, variatia preturilor transformand acest domeniu intr-un cosmar pentru unii dar si intr-o mina de aur pentru altii. Poate tocmai datorita acestei trasaturi definitorii acest domeniu ne-a rezervat intotdeuna surprize, fiind una dintre putinele ramuri ale industriei IT unde companii mici, de nisa, reusesc sa concureze alaturi de jucatorii principali, care detin mare parte din cota de piata. Astfel, daca in zona entry-level, unde memoriile se vand la kilogram pentru a fi integrate in sisteme, mamutii industriei si-au asigurat locul fara prea mari probleme datorita potentei financiare, in zona enthusiast situatia este putin diferita, companiile mici gasindu-si un loc pe piata datorita produselor specifice dedicate overclockerilor. Desigur, piata este una dura si nu sunt singulare cazurile in care o companie indragita a inchis portile peste noapte, mai ales in contextul economic actual. Cu toate acestea, de fiecare data cand un brand indragit de overclockeri paraseste piata, exista cel putin un altul pregatit sa ii ia locul. Acesta este si cazul tinerei companii taiwaneze Avexir, care a intrat pe piata la sfarsitul anului 2009.

Oferta celor de la Avexir contine mai multe categorii de produse (atat DDR2 cat si DDR3), de la kituri ieftine pana la kituri destinate overclockerilor. Pentru a vedea mai bine despre ce este vorba, astazi vom vorbi despre un kit de memorii din gama BLITZ, destinat gamerilor si overclockerilor. Mai precis, este vorba despre un kit dual-channel de 4GB, DDR3 2000, destinat platformei LGA 1156.  Latentele specificate de producator sunt 9-9-9-24, 1T, pentru un voltaj standard de 1,64v.  Pretul comunicat de producator pentru piata din Romania se situeaza in jurul valorii de 140 Euro.
.

Prezentare

.
Kitul de memorii este livrat intr-un blister de plastic, fara prea multe pretentii la capitolul prezentare sau design. In schimb, memoriile in sine sunt cu totul alta poveste, acestea fiind dotate cu faimoasele radiatoare folosite de OCZ pentru seria Blade. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu radiatoare masive din aluminiu, atasate ferm de stick-urile de memorie cu ajutorul unor suruburi. Trebuie totusi sa mentionez faptul ca acestea au un rol preponderent estetic, memoriile mentinandu-se reci pe toata durata testelor.
.


.

Contactul intre IC-uri si radiatoare este foarte bun, sigla companiei imprimandu-se pe banda termoadeziva dispusa intre cele doua suprafete. Chip-urile folosite sunt noile Elpida BBSE rev B, chip-uri capabile de a atinge frecvente mari cu voltaje foarte scazute.
.

Comentarii

Niciun comentariu la: Avexir BLITZ DDR3 2000 CL9

Lasa-ne un comentariu: