GEIL Evo Corsa 4 x 4GB DDR3 2133 CL10 Review
.
Concluzii
.
Ehehei, dragii mosului, nu este usor sa concluzionez acest “mega” test de memorii. Pe de o parte, cand ma uit in urma la ultimul meu test de memorii realizat in urma cu aproape doi ani, simt o usoara parere de rau legata de vremurile in care overclocking insemna sa testezi ore intregi ca sa gasesti combinatia de latente potrivita, frecventa potrivita pentru bench, s.a.m.d, iar review insemna studiu complet, cu 6 seturi de latente, impactul acestora asupra frecventei, etc. Din pacate, noile tehnologii nu ne mai rezerva aceleasi placeri si overclockerul din mine simte o doza de nostalgie din acest motiv.
Pe de aaaaaaalta parte, lucrurile s-au imbunatatit simtitor pentru marea majoritate a utilizatorilor. Daca in cazul kit-urilor echipate cu Elpida Hyper discutam despre 4 sau 6 GB care puteau atinge frecvente astronomice cu latente stranse dar si voltaje la fel de astronomice, in cazul de fata discutam despre 16GB DDR3, care ruleaza fara cea mai mica problema la DDR3 2200 CL9 sau DDR3 2442 CL10. Este adevarat, overclockerul hard-core care doreste studii de scalare nu prea are ce vedea pe platforma X79, dar este la fel de adevarat ca 16GB care sa functioneze lejer la asemenea frecvente sunt visul oricarui utilizator, fie el overclocker sau nu. In aceste conditii, ne confruntam si in cazul overclocking-ului kiturilor de memorie quad-channel cu aceeasi paradigma de care ne-am lovit atunci cand s-a lansat Sandy Bridge. Cel mai bun overclocking pentru daily-use, cel mai putin interesant pentru entuziasti.
Ei bine, se pare ca entuziastul din noi trebuie sa se resemneze uneori, spre bucuria unei game cat mai largi de utilizatori care, cu un minim de cunostiinte pot beneficia de pe urma unei cantitati mai mult decat suficiente de memorie, care ruleaza la frecvente mult mai mult decat impresionante. Din acest punct de vedere, am fost foarte incantat de kitul de memorii testat astazi, cei de la GEIL reusind sa produca un model de mare capacitate, cu posibilitatea de a rula mult peste frecventa stock, chiar si atunci cand folosim latente mai stranse. Momentan acest kit nu este disponibil in Romania, insa judecand dupa preturile din alte tari in Romania acest kit ar trebui comercializat pentru un pret de aproximativ 800 RON.
Din punctul meu de vedere nu pot decat sa imi doresc sa vad asemenea performante si in cazul altor kituri de 4×4 GB, pretul fiind o fractiune din cat costa un kit de 12 GB DDR3-2000 in momentul aparitiei. Cu alte cuvinte, desi nu am putut sa va arat experimente hard-core “Hyper-style”, progresul tehnologic s-a vazut pe deplin in frecventele care pot fi utilizate in daily-use in cazul unui kit de o asemenea capacitate precum si in pretul sau, aceste aspecte recomandand GEIL Evo Corsa oricarui pasionat care isi doreste un kit quad-channel pentru noul sau sistem bazat pe o platforma X79.
Comentarii
imi spuse mie un iepurash…. ca va o mai comiteti voi din cand in cand….
asta bucata review este prezentare/promovare review nu e.
nu e nici un sandra sau aida (fost everest) prezentat.
@Adrian Petrescu.
AIDA/Everest au un bug cu aceasta platforma, documenteaza-te inainte de a arunca cu noroi.
Cred ca ori era iepurasul rau-voitor (ca sa nu spun prostut), ori ai inteles tu gresit. In ce review al nostru de memorii ai vazut tu Everest? In ce review de-al nostru ever ai vazut tu Sandra? Ce relevanta are un benchmark apropo de cum se comporta un kit de memorii? Crezi ca alt model de memorii la exact aceleasi setari nu va da exact acelasi rezultat?
monstru: Like +2 :))))
(1. serios, ar trebui sa bagati un buton de like-uri la comentarii, cu sus si jos, stiti sistemul…
2. +1 si pt pacificatorul din monstru, care a ramas calm la prostiile primului domn care noroc ca ne-a spus ce inseamna aida, cacui, nu-i asa, noi, toti cei de pe site-ul asta nu stiam asta)
Intr-un fel il inteleg, pentru ca exista destule prostii pe net, astfel incat devii suspicios la orice. Pe de alta parte, e o problema de logica, cu un raspuns pe cat de simplu pe atat de nevinovat 🙂
Adrian Petrescu, iepurasul ala nu ti’a soptit sa mai tragi cate o fuga pe la orele de limba romana?? Scuze de off topic dar nu m’am putut a’P’tine =))
Adrian Petrescu, atunci cand tu si cu iepurasul ala o sa cititi toate articolele scrise de baietii astia o sa vedeti ca sunt intr-adevar unele care sunt facute in scopul promovarii anumitor produse, insa acest articol nu face parte dintre ele. Mai mult decat atat, chiar si articolele de promovare sunt foarte obiective si foarte bine scrise. Deasemenea mi se pare perfect normal sa existe si astfel de articole. Oamenilor acestora nu le pica din cer componentele pe care uneori le prajesc sub ochii nostri ca se ne potoleasca curiozitatile extreme.
Chestia este insa ca nu orice iepuras poate vedea lucrurile astea.
Florin – m-ai facut curios, nu stiam ca scriem articole de promovare. Care ar fi acestea? 🙂
Florin, nici tu nu ai inteles cu totul din pacate, la noi pe site nu exista absolut nici un articol scris cu scopul de a promova vreun produs si e un lucru cu care ne mandrim, la care tinem si pe care nu il vom incalca vreodata. Produsele care apar in articole sunt trimise la test de producatorii care au inteles ca suntem obiectivi si nu laudam nimic din ceea ce nu merita, asa ca tot ce facem e sa analizam cat de bine se poate un produs, sa le laudam pe alea care merita si sa le criticam pe alea care nu merita. Daca s-a inteles ca “promovam” ceva atunci sa stiti ca a aparut o eroare pe undeva, suntem doar obiectivi.
Pe pagina 3 am gasit cateva acronime la care mi-as fi dorit sa gasesc un tool-tip cu denumirea completa si eventual o legatura catre Wikipedia sau ceva similar (pentru detalii).
Mi s-a parut oarecum interesanta/ciudata/contradictorie nostalgia testelor de memorii facute acum cativa ani in conditiile in care Rampage IV Extreme vi s-a parut placa de baza potrivita tocmai pentru ca include profiluri OC care usureaza testarea. 🙂
Monstrule nu dau numele articolelor pentru ca nu vreau sa lansez pe aici polemici stupide si in plus de asta ar fi absurd ca voi sa recunoasteti ca intr-adevar sunt articole de promovare pe site.
Poate eu gresesc insa in cazul catorva articole am avut impresia ca nu ati dat dovada de obiectivitatea pura si eleganta cu care ne-ati obisnuit.
Florin, nu mi se pare ca ai dat dovada de rea intentie si nici nu cred ca vrei sa starnesti polemici, prin urmare ma intereseaza parerea ta, pentru ca este evident ca ai ramas cu aceasta impresie. Te pot asigura ca nu este asa, dar dincolo de asta m-ar interesa sa stiu la ce articole te referi si de ce ai ramas cu aceasta impresie. Gandeste-te ca ne ajuta si pe noi sa devenim mai buni. Daca nu vrei sa starnesti polemici, poti sa imi dai un mail, adresele noastre sunt listate la rubrica “despre noi”. Multumesc.
Am ramas fara cuvinte. Impresionant. Abia astept articole cu DDR4 care vot veni acusi, acusi…
salut, am si eu o intrebare… cum e mai bine?
4x4gb sau 2x8gb ram ?
cum este mai bine? este mare diferenta?
Pentru o platforma X79 este recomandabil sa utilizezi o configuratie quad-channel, deci 4×2 sau 4×4 sau 4x8GB. Pentru un Sandy Bridge normal, dual-channel, deci 2×2 sau 2×4 sau 2×8. Depinde de cum este gandita platforma.
Le aduce cineva la noi memoriile astea? sau le va aduce cineva ?
Momentan nu stiu daca Geil au distribuitor in Romania. Au avut acum cativa ani.
Buna ziua,
ce mi-ati recomanda pt un intel 2600k ca si memorii ma refer la frecvente ma rog si la alte aspecte pe care eu nu le-am observat in perspectiva unui OC.
Placa de baza este un Gigabyte Z68 AP D3, suporta mem pina la 2133mhz.
Va multumesc anticipat!
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube