CeBIT 2012 – Noi modele Z77 de la Asus

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 March, 2012.

Asus a tinut o prezentare la CeBIT in care am avut ocazia sa vedem si noile modele de placi de baza Z77. Dupa ce etapa P67 / Z68 a fost foarte fructuoasa pentru ei – autoproclamandu-se lider necontestat cu 75% (?) marketshare, trecerea la noile chipseturi pentru LGA 1155 e foarte optimista pentru Asus, venind de asemenea cu cateva tehnologii noi, de exemplu Digi+ e disponibila acum pentru VRM-urile CPU, iGPU precum si pentru RAM. Mai suculenta insa e aparitia WiFi GO!, ce permite integrarea PC-ului intr-un ecosistem multimedia modern prin intermediul conexiunii Wi-Fi:  se poate folosi o tableta sau un smartphone drept telecomanda pentru PC, transfera date intre ele, se poate folosi PC-ul ca DLNA media hub, imparti conexiunea de internet etc.

Sa vedem insa care sunt exact implementarile acestor noi thenologoo. Pai, pe langa P8Z77 Deluxe, care a iesit la suprafata acum mai bine de o luna, taiwanezii ne-au aratat o varianta micro-ATX numita P8H77M PRO, precum si un mini-ITX foarte bogat in dotari, P8Z77-I Deluxe.

 

 

Dar asta nu e tot, noile modele beneficiaza acum si de Fan Xpert 2, USB 3.0 boost, Network iControl sau USB Charger+, chestii pe care Asus le numesc “tehnologii”; cam sofisticata incadrarea pentru niste tweak-uri care ofera insa valoare adaugata, asa ca nu sunt de neglijat. USB BIOS Flashback insa ne place mult, nu mai e rezervat doar placilor din seria ROG si il veti putea gasi si pe modelele mai “normale”; va permite rescrierea BIOS-ului cu PC-ul oprit, fara macar sa aveti nevoie de procesor, asa ca poate salva situatia in anumite cazuri.

 

Nici gama Sabretooth nu lipseste, Sabretooth Z77 venind cu ceva ajustari minore.