CeBIT 2012 – ASUS arata Maximus V Formula in premiera

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 March, 2012.

 

Una din atractiile principale ale seminarului ASUS de aseara a fost Maximus V Formula, o placa ce se va lansa pe la sfarsitul lui aprilie si va fi bazata pe chipset-ul Intel Z77. Daca Maximus V Gene este deja pregatita de vanzare (veti putea citi chiar si un preview amplu pe lab501 poimaine dimineata), la varianta Formula inca se lucreaza – in special la placa de sunet SupremeFX IV care promite sa fie ceva cu adevarat special dezvoltat pentru acest model.

Desi viitorul procesor Intel nu se anunta mare consumator de energie, ASUS a dotat M5F cu 2 alimentari suplimentare (8 pini  + 4 pini), precum si cu un conector MOLEX pentru suplimentarea alimentarii sloturilor PCI-Express.

 

 

 

 

Cum o varianta Extreme nu este inca in plan, Formula va fi nava amiral destinata overclocking-ului pe noua platforma. Astfel avem tot ceea ce ne trebuie in coltul din dreapta sus al placii, adica Debug LED, butoane de Start si Reset precum si excelentele si utilele LN2 Mode si  Slow Mode mostenite de la Rampage IV Extreme.

 

 

 

VRM-ul este similar cu cel de la Maximus V Gene, adica 8 + 4 faze digitale (CPU + iGPU) in timp ce poate fi racit si cu lichid pentru a permite un overclocking mai ridicat chiar si pe aer.

 

 

 

 

 

 

La sfarsitul prezentarii am avut parte si de o demonstratie de overclocking tinuta de Andre Yang, pe care banuiesc ca il cunoasteti cu totii. Acesta a demonstrat potentialul excelent de overclocking a micutei Maximus V Gene imperecheata cu un procesor Intel din viitoarea generatie. Din pacate nu avem voie sa aratam rezultate momentan, dar va pot spune decat ca este ceva fabulos, frecventele atinse in overclocking fiind cu mult peste ce poate Sandy Bridge … toate recordurile 2D si 3D au fost doborate, in special cel de 3DMark01 :)!

 

 

Comentarii

Un comentariu la: CeBIT 2012 – ASUS arata Maximus V Formula in premiera

  1. Negaterium a scris pe:

    Woot.
    Nice one.

Lasa-ne un comentariu: