Prezentare – ASUS ROG Strix Z590-I Gaming WiFi, ASUS ROG Strix Z590-E Gaming WiFi, ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 13 April, 2021.

ASUS ROG Strix Z590-I Gaming WiFi

 
In calitate de pasionati de hardware, ne aflam intr-un moment interesant al evolutiei domeniului nostru, un moment in care am asistat la o lansare de procesor high-end care ii va convinge doar pe fanii Intel hard-core, sau pe cei mai putin informati, seria Rocket Lake aducand un singur lucru in plus – performanta single-core, cu pretul unei performante deficitare in aplicatii multi-threaded, al unor temperaturi ridicate si al unui consum demn de un procesor cu 32 de nuclee. Chiar si asa, in segmentul entry-level / mainstream avem de-a face cu o oferta destul de coerenta, procesoarele din seria Core i5, impreuna cu placile de baza B560 sau Z590 accesibile oferind un raport calitate / pret destul de bun.

Totusi, situatia in segmentul high-end este paradoxala, datorita faptului ca Intel Core i9 11900K nu este un procesor foarte interesant pentru utilizare zilnica, insa placile de baza Z590 sunt foarte interesante din punctul meu de vedere. Si spun asta in conditiile in care am testat pana acum 9 placi de baza Z590 de la ASUS, GIGABYTE si MSI, iar astazi ne imbogatim colectia cu inca 3 modele de la ASUS, in timp ce alte cateva placi sunt deja pe drum inspre laboratorul nostru.

Stiu, stiu, poate multi dintre voi nu sunt interesati de conectivitate USB 3.2 Gen 2×2, dar asa cum ati vazut deja dispozitivele compatibile cu acest standard ofera o viteza de transfer a datelor nemaivazuta pana acum. Acelasi lucru este valabil si pentru conectivitatea 10Gbe LAN, sau chiar 2.5Gbe LAN, care pot usura semnificativ viata celor care transfera mari cantitati de date. Aceste tehnologii reprezinta motive serioase pentru un upgrade, pentru cei care nu au asa ceva in PC-ul de acasa, placile de baza Z590 functionand fara probleme si impreuna cu procesoare din seria 10×00, asa ca haideti sa vedem cum arata niste placi de baza care ne ofera macar una dintre tehnologiile mentionate mai sus.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – ASUS ROG Strix Z590-I Gaming WiFi, ASUS ROG Strix Z590-E Gaming WiFi, ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Lasa-ne un comentariu: