ASUS Rampage III Black Edition – OC si gaming in acelasi pachet

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 4 April, 2011.

Placile de baza bazate pe chipset-ul Intel X58 sunt pe piata de 2 ani si 4 luni, timp in care au scapat de bolile “copilariei”, maturizandu-se atat din punct de vedere hardware cat si software. Din prima generatie de placi de baza construite in jurul chipset-ului X58, probabil cea mai remarcabila din punct de vedere al overclocking-ului a fost EVGA X58 3xSLI Classified, o placa de baza suficient de reusita incat a reusit sa faca fata onorabil si valului nou de modele venite de la ceilalti producatori odata cu lansarea procesoarelor Intel cu 6 nuclee pe nume de cod Gulftown. Responsabil pentru proiectul EVGA Classified e nimeni altul decat Peter Tan, cunoscut in lumea overclocking-ului drept “Shamino”, ce anterior lucrase la un alt proiect ce a nascut placi de baza ce dominau topurile de overclocking: Foxconn Quantum Force.

Dupa lansarea procesoarelor cu 6 nuclee (Gulftown), Rampage III Extreme de la ASUS si X58A-UD9 de la Gigabyte si-au facut aparitia pe scena overclocking-ului. Desi la inceput nu se ridicau la nivelul lui Classified, multiple update-uri de BIOS au permis ca aceste placi sa detina la sfarsitul anului 2010 majoritatea recordurilor pe HWBot.

O data cu plecarea lui Peter Tan la ASUS, update-urile de BIOS pentru Classified au incetat, utilizatori devenind din ce in ce mai nemultumiti cu faptul ca unele probleme au ramas nerezolvate inca de acum 8-10 luni. Totusi, probleme existau atat la Rampage III Extreme (comportament total diferit in functie de BIOS, BCLK ridicat doar cu Slow Mode activat, coldboot diferit in functie de placa, etc) cat si X58A-UD9 (pret prea mare pentru o placa de OC, performanta 3D single-card slaba din cauza NF200, performanta 4-way slaba comparativa cu R3E + Expander, etc).

Desi in acest moment placile cu X58 nu mai au mult de trait datorita iminentei lansari a urmatoarei platforme, atat Gigabyte cat si ASUS lanseaza noi produse care vizeaza atat segmentul de overclocking cat si cel de gaming. Daca Gigabyte a lansat X58A-OC destinata overclocking-ului si gama G1 Killer pentru gaming, ASUS a creat o singura placa pentru ambele tabere: Rampage III Black Edition. Contrar a ceea ce s-a zvonit inainte de lansare, Rampage III Black Edition nu este doar un Rampage III Extreme imbogatita cu ceva facilitati pentru gaming, ci e reconstruita aproape in totalitate, atat la nivel hardware cat si al comportamentului in utilizare.

.

Comentarii

7 comentarii la: ASUS Rampage III Black Edition – OC si gaming in acelasi pachet

 1. Otilia Iacobinescu a scris pe:

  Grafică absolut uluitoare, sunt uimită!

 2. si eu am placa, acelasi model si sunt inca multunit de ea.

 3. Hello!
  You testing max BCLK??

  regards

 4. Cristi a scris pe:

  ramicori de unde ai reusit sa cumperi placa ?

 5. mihai a scris pe:

  eu am o asemenea placa si am dat pe ea 1200 de roni 🙂

 6. Cristi a scris pe:

  Mihai de unde ai cumparat placa ?

 7. bbk a scris pe:

  @Cristi

  De la hoti, de unde crezi?!

Lasa-ne un comentariu: