ASUS Rampage III Black Edition – OC si gaming in acelasi pachet

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 4 April, 2011.

.

Cum ne-am obisnuit deja la toate placile din seria ROG, ASUS livreaza in pachet un bundle bogat. Astfel putem gasi in pachet un manual stufos, raport de testare pentru placa de sunet Thunderbolt, I/O shield, cablu ROG, cabluri SATA negre, diverse bridge-uri Crossfire si SLI, 2 antene pentru modulul WiFi 802.11n precum si un ventilator de 40mm (produs de Delta) pentru a racori chipset-ul in anumite situatii.

.

.

Tema coloristica a placii de baza este cea specifica ROG: negru si rosu. Totusi, placa fiind numita Black Edition culoarea de baza este negru cu ceva tente de gri, prezenta rosului fiind redusa la minim. Putem observa ca au fost mentinute cele 4 sloturi PCI-Express 16x pentru compatibilitatea cu Quad CrossfireX, renuntandu-se totusi la slotul PCI clasic.

Doua controllere produse de NEC se ocupa de conectivitatea cu dispozitivele USB 3.0. Acestea ofera utilizatorului un total de 4 porturi: 2 pe backpanel si 2 prin intermediul unui conector pentu front-panel situat la 90 grade. Layout-ul general al placii este o combinatie intre Rampage III Extreme si Maximus IV Extreme, preluand ce e mai bun de la fiecare.

Avem disponibile 2 controllere LAN: Intel 82567V situat pe placa de baza si BigFoot Killer E2100 aflat pe Thunderbolt (o placa separata despre care vom vorbi un pic mai incolo). Pentru conectivitate SATA avem la dispozitie 8 porturi: 6 porturi SATA 3Gb/s furnizate de ICH10 si 2 porturi SATA 6Gb/s ce provin de la controller-ul Marvel 9182. De remarcat ca acest controller este de generatie noua si ocupa 2 lane-uri PCI-Express 2.0 direct in chipset, ceea ce inseamna ca ofera performanta optima chiar si cu 2 SSD-uri conectate in RAID 0.

.

.

OC Zone, adica zona specifica a PCB-ului dedicata overclocking-ului si tweaking-ului a fost mostenita de la Maximus IV Extreme. Aici putem gasi switch-uri pentru activarea / dezactivarea porturilor PCI-Express 16x, butoanele de Start si Reset, jumperul LN2 Mode, Debug LED (extrem de util in cazul overclocking-ului la limita) precum si puncte de masura pentru cele mai importante tensiuni.

Placa de retea WiFi 802.11n precum si chipul pentru suport Bluetooth 3.0 se afla pe un PCB separat, aceasta neputand fi scoasa. De remarcat faptul ca placa vine dotata cu ultimele tehnologii in materie de interconectare wireless, atat suportul Bluetooth cat si Wi-Fi fiind cele mai noi versiuni disponibile.

.

Comentarii

7 comentarii la: ASUS Rampage III Black Edition – OC si gaming in acelasi pachet

 1. Otilia Iacobinescu a scris pe:

  Grafică absolut uluitoare, sunt uimită!

 2. si eu am placa, acelasi model si sunt inca multunit de ea.

 3. Hello!
  You testing max BCLK??

  regards

 4. Cristi a scris pe:

  ramicori de unde ai reusit sa cumperi placa ?

 5. mihai a scris pe:

  eu am o asemenea placa si am dat pe ea 1200 de roni 🙂

 6. Cristi a scris pe:

  Mihai de unde ai cumparat placa ?

 7. bbk a scris pe:

  @Cristi

  De la hoti, de unde crezi?!

Lasa-ne un comentariu: