Asus (ROG) introduce oficial un X58 mATX

Scris de: , in categoria: Stiri, in 24 February, 2009.

Daca v-a placut carcasa de tip cube micro-ATX Lian-Li PC-V351, si veti dori sa o achizitionati, va trebui sa o „asortati” cu o placa de baza pe masura. Iar Asus va sare in ajutor, prin lansarea extrem de interesantei ROG Rampage II GENE.

Specificatiile includ suport pentru cele mai puternice procesoare ale momentului (Intel Nehalem) prin chipset-ul X58, compatibilitate cu memorii DDR3 de 2000 de MHz (maxim 24 de Gb), posibilitatea realizarii, prin cele doua slot-uri pcie (x16 dual), atat de SLI cat si de Crossfire cu doua placi video identice, conectori pentru 6 (!) ventilatoare de sistem sau prezenta unui conector extrem de folositor esata.

Singura neclaritate este legata de placa audio integrata – SupremeFX-ul denumit X-FI este caracterizat doar prin cuvantul Codec in specificatiile de pe pagina Asus, insa daca (foarte probabil) este acelasi ca la Rampage II Extreme, atunci este vorba despre codecul ADI AD2000B. La fel ca si Gigabyte, si Asus joaca rolul de intermediar pentru vanzarea efectelor audio Creative, numai ca de data asta costul este ascuns (cumparatorii il percep ca gratuit).

Mai jos am atasat 4 imagini. Prima este o comparatie intre Rampage II Extreme si Rampage II Gene, a doua Gene-ul in detaliu, a treia il dezvaluie pe singurul concurent adevarat – DFI LanParty JR X58-T3H6, iar ultima e o cvasi-placa de baza X58 ce se gaseste in pc-urile de-a gata Shuttle. Veti intelege de ce apreciez Shuttle doar pentru inventivitatea si priceperea prin care a creat o nisa de piata noua, pe care ramane in continuare numarul 1.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: