ASUS Rampage III Black Edition – OC si gaming in acelasi pachet

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 4 April, 2011.

.

.

Observam ca radiatorul de pe southbridge nu mai este legat prin heatpipe cu cel de pe northbridge, lucru benefic pentru ca se evita transferul inutil de caldura catre SB. Baza care face contact cu cea mai fierbinte piesa a lantului (IOH-ul Intel X58) este fabricata din cupru, iar pe partea superioara avem un loc dedicat unde putem monta ventilatorul care vine in pachet.

.

.

VRM-ul pentru CPU este alcatuit din 8 faze cu cate 4 tranzistori CopperMOS per faza, aceiasi care sunt folositi si la Rampage III Extreme sau MSI N580GTX Lightning. Putem observa si dimensionarea corespunzatoare a bobinelor cat si condensatorii pentru filtrajul tensiunii situati bobine si socketul procesorului. Controller-ul de memorie integrat in procesor (QPI / VTT) are un VRM dedicat cu 3 faze care foloseste tot tranzistori CopperMOS, de data asta doar 2 per faza. Acest etaj de alimentare are si el in dotare un condensator Proadlizer.

Atat pentru memorii cat si pentru IOH avem cate 3 faze situate in centrul placii, fiecare  avand cate 2 tranzistoare MOSFET per faza. VRM-ul memoriilor beneficiaza in plus de un condensator Proadlizer pentru ca memoriile sa fie alimentate de o tensiune cat mai stabila.

Chipul PLX prezent  in partea inferioara a placii este folosit pentru a converti lane-urile PCI-Express 1.0 in lane-uri PCI-Express 2.0. Acestea sunt folosite pentru comunicarea cu cele 2 sloturi PCI-Express 1x, de aceea pentru cea mai buna performanta a solutiei Thunderbolt se recomanda instalarea acesteia intr-unul din sloturile 16x care sunt conectate direct la IOH.

Comentarii

7 comentarii la: ASUS Rampage III Black Edition – OC si gaming in acelasi pachet

 1. Otilia Iacobinescu a scris pe:

  Grafică absolut uluitoare, sunt uimită!

 2. si eu am placa, acelasi model si sunt inca multunit de ea.

 3. Hello!
  You testing max BCLK??

  regards

 4. Cristi a scris pe:

  ramicori de unde ai reusit sa cumperi placa ?

 5. mihai a scris pe:

  eu am o asemenea placa si am dat pe ea 1200 de roni 🙂

 6. Cristi a scris pe:

  Mihai de unde ai cumparat placa ?

 7. bbk a scris pe:

  @Cristi

  De la hoti, de unde crezi?!

Lasa-ne un comentariu: