Kingston HyperX DDR3 2000 CL8 – Superlative TriChannel

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 15 February, 2010.

Concluzii

.

.

Am sintetizat in graficul de mai sus modul in care a scalat sau nu frecventa memoriilor in functie de latentele folosite, pastrand aceleasi voltaje (1.85 vDDR, 1.57 vQPI). Dupa cum va spuneam mai devreme, relaxarea tRCD-ului aduce un plus de frecventa aproape la fel de mare ca si relaxarea latentei CAS. Dupa cum puteti observa in grafic, scalarea intre 7-8-7 si 8-8-7 este aproape liniara, relaxarea tRP-ului avand un impact minor asupra frecventei atinse. Curba este mult mai lina in momentul in care trecem la 8-9-8, deoarece atingem astfel limitele controller-ului de memorie. Practic putem privi rezultatele obtinute cu 8-9-8 strict prin prisma frecventei Uncore. 4800MHz pentru SuperPi 8M, 4900MHz pentru SuperPi 1M si >5000MHz pentru validare sunt frecvente destul de ridicate pentru single-stage, ceea ce ne indica faptul ca procesorul folosit beneficiaza de un controller de memorie foarte reusit. Cu toate acestea, doar cu ajutorul azotului lichid am mai fi putut stoarce 200MHz din Uncore, pentru a obtine ceva de genul DDR3 2600, deci memoriile nu si-au spus inca ultimul cuvant.

Mda, 2 luni a stat kitul asta aruncat printr-o cutie, nebagat in seama, ignorat pur si simplu. N-am eu timp de albastreala asta domle, am alte treburi mai importante de facut. Mare greseala. Pentru ca cel mai bun kit TriChannel pe care am pus vreodata mana era chiar acolo, sub nasul meu. Da domnilor, personal nu m-am mai jucat pana acum cu un kit TriChannel mai potent decat Kingston-ul testat astazi, si fie vorba intre noi au trecut mai multe kituri de acest gen prin sistemul meu de test. Iata cum uneori supriza vine exact de unde nu te astepti, si poti avea revelatii chiar si atunci cand crezi ca le-ai vazut pe toate. Performanta este absolut uluitoare, pretul este piperat, asa cum ne-am astepta in cazul unui kit cu Elpida Hyper, insa nu depaseste granitele bunului simt (~1100 RON), radiatoarele masive isi fac treaba, iar garantia pe viata reprezinta deja un standard. Desigur, nu putem generaliza, comportamentul descoperit pe parcursul acestui test este specific kitului testat astazi, alte exemplare se pot comporta diferit (mai rau, mai bine). Cu toate acestea, ceea ce am vazut astazi este pur si simplu uimitor. Nu in ultimul rand, sa nu uiam ca Elpida Hyper scaleaza foarte frumos cu voltajul, deci se pot obtine frecvente si mai mari in cazul CL7, insa de data aceasta am preferat sa pastrez voltajul aplicat intr-o zona relativ sigura. Poate vom vedea si lucruri mai extreme in curand.

Comentarii

8 comentarii la: Kingston HyperX DDR3 2000 CL8 – Superlative TriChannel

  1. ferike a scris pe:

    Bine ca n-au ruginit in cutie, dom’le :)). Meserias OC, jos palaria!

    Si comentariile le-am savurat, ca deobicei (m-a dat gata “albastreala asta” si “am alte treburi mai importante de facut”):) 🙂

  2. salutare a scris pe:

    am si eu o intrebare! ce diferenta este intre aceste si cele de 1800?ceva major?sau putin mai schemere pt ca au 2000?

  3. Arata foarte bine memoriile, sunt bune ?

  4. Memoriile Kingston sunt bune. Cel putin pana acum nu am avut probleme. De curand mi-am upgrade la ram, cu un kit dual channel Kingston 4GB (2x2GB).

  5. Tetsuzan a scris pe:

    Salut Monstru, ai idee unde se pot gasi de cumparat aceste memorii ? prim magazine am gasit doar versiunea 9-9-9-27 cea cu 8-8-8-24 vreau sa-mi iau si eu un kit, vor fi disponibile mai tarziu ? mersi

  6. Monstru Post author a scris pe:

    In mod normal partenerii Kingston ar trebui sa le aiba in oferta. Nu sunt un model nou, deci ar trebui sa fie disponibile de ceva vreme. Daca nu exista in stoc, incearca sa faci comanda.

  7. Tetsuzan a scris pe:

    Si care sunt partenerii Kingston ? da-mi un magazin de referinta unde sa intreb.

  8. intradevar arata foarte bine

Lasa-ne un comentariu: