Nanya Elixir 3x2GB DDR3-1600 CL9 – Overclocking de buget

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 3 August, 2009.


Daca pana acum ne-am jucat numai cu kituri de memorie performante echipate cu chipuri overclockabile, astazi a venit timpul sa aflat cum se comporta un kit de memorie pentru care nu trebuie sa platim mai mult de 400RON. Elixir-ul pe care il servim astazi nu face parte dintre licorile cu puteri miraculoase din povestile pentru copii, ci se prezinta sub forma unui kit trichannel cu o capacitate de 6GB promovat drept “Gaming Memory”, echipat cu suport XMP (eXtreme Memory Profile). Sub numele de Elixir se comercializeaza gama de memorii desktop a celor de la Nanya Technology Corporation, o veche si respectata companie producatoare de memorii.

IMG_4691

Dupa cum o spune si denumirea, Nanya Elixir 3x2GB DDR3-1600 CL9 are un rating de 1600Mhz (pentru o memorie DDR asta inseamna ca frecventa reala este de 800Mhz) iar principalele latente sunt 9-9-9-24, la un voltaj de 1.5v (voltajul default al DDR3). Dupa cum putem observa si in poza de mai sus, memoriile sunt echipate cu radiatoare de aluminiu pentru disiparea mai eficienta a caldurii si pentru o oarecare protectie mecanica. Schema coloristica aleasa este una reusita dupa parerea mea, galben cu flacari negre.

IMG_4712

Chipurile de memorie folosite sunt fabricate de Nanya in format BGA, dar nu am putut sa ma conving de acest aspect din cauza radiatoarelor care sunt lipite foarte bine, aspect pozitiv pentru transferul termic chip-radiator.

Comentarii

2 comentarii la: Nanya Elixir 3x2GB DDR3-1600 CL9 – Overclocking de buget

  1. Eu nu prea am avut incredere in “elixir”, dar dupa ce am citit acest articol, cred ca incep sa-mi schimb parerile:)

  2. Mie mi se par foarte bune memoriile elixir,am in prezent pe calculator si nu am avut probleme.

Lasa-ne un comentariu: