Review – ADATA Ultimate SU800 256GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 7 November, 2016.

ADATA Ultimate SU800 256GB

 
Procesor, placa de baza, placa video, acestea sunt componente pe care cei care isi construiesc un PC acasa le aleg cu grija, le studiaza indelung si nu de putine ori discutiile legate de alegerea uneia dintre aceste componente degenereaza in adevarate razboaie pe forumuri sau Facebook. Evident, avem nevoie de un kit de memorie potrivit platformei, o sursa de calitate si o carcasa aratoasa si dotata.

Cu toate acestea, in ultimii ani exista o alta componenta care, din punctul meu de vedere, este aproape la fel de importanta pentru performanta generala a sistemului ca si procesorul sau placa video. Incercati sa utilizati un sistem dotat cu un hard-disk dupa ce v-ati obisnuit sa aveti sistemul de operare instalat pe SSD si veti intelege exact ce vreau sa spun.

Din acest motiv si SSD-urile reprezinta un subiect care merita toata atentia noastra in momentul in care construim un sistem nou si nici aceasta componenta nu este scutita de discutii interminabile pe vastul internet. In fond, cel putin in Romania, SSD-urile se numara printre cele mai vanate produse de Black Friday.

In zilele noastre, lucrurile stau destul de simplu. Zona high-end este dominata de costisitoarele solutii NVMe, Samsung dominand segmentul, urmati de Toshiba si in curand ADATA. Zona mainstream este cea mai aprig disputata de catre producatori, in timp ce majoritatea utilizatorilor din Romania se orienteaza catre un model entry-level.

Desigur, performantele in aceasta zona de pret sunt de cele mai multe ori similare, iar noi v-am povestit pana acum despre mai multe modele care merita urmarite in perioada reducerilor – Samsung 750 Evo, un model excelent dar care este EOL in momentul de fata, ADATA Premier SP550, Transcend SSD220S, OCZ Trion 150 si bineinteles Kingston UV400. Cum spuneam, performantele sunt de cele mai multe ori asemanatoare, prin urmare trebuie sa tinem cont si de alti factori, cum ar fi anduranta.

Ei bine, unul dintre factorii care afecteaza atat performanta cat si anduranta este tipul de IC utilizat, SSD-urile bazate pe memorii 3D NAND fiind o solutie din ce in ce mai populara. Iar SSD-ul despre care vom discuta astazi, ADATA Ultimate SU800, exact pe aceasta tehnologie se bazeaza, ba mai mult decat atat, are si capacitatea optima pentru cei care nu au un buget generos – 256GB.

 
intro

Comentarii

Un comentariu la: Review – ADATA Ultimate SU800 256GB

  1. Amfetamina a scris pe:

    Detin un Adata SP900 128 Gb de peste 2 ani si nu am avut nici o problema.E adevarat ca la performante e slabut ,dar pare durabil 🙂 !

Lasa-ne un comentariu: