Review – OCZ Trion 150 240GB & 480GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 10 February, 2016.

OCZ Trion 150 240GB & 480GB

 

Anul trecut asistam impreuna la introducerea pe piata a primul SSD OCZ ce era echipat atat cu memorii NAND cat si controller produse de Toshiba – Trion 100. Acesta era de altfel si primul SSD echipat cu memorii TLC pe 19nm. Astazi ne vom ocupa de urmasul sau numit Trion 150, echipat cu acelasi controller Toshiba TC58 dar cu memorii TLC Toshiba pe 15nm de aceasta data.

Ca toate SSD-urile echipate cu memorii TLC, Trion 150 beneficiaza si el de un buffer SLC pentru imbunatatirea performantelor la scriere, dimensiunea lui fiind identica cu a celui prezent pe Trion 100. Desi s-a trecut la un proces de fabricatie mai fin, performanta a fost mentinuta la acelasi nivel, ba chiar aproape dublata la capitolul de scriere in anumite situatii (atunci cand scrierea este suficient de lunga incat SSD-ul epuizeaza buffer-ul SLC si continua sa scrie in mod TLC).

Atunci cand s-a lansat, Trion 100 avea un pret destul de piperat pentru un SSD cu memorie TLC, la acel moment puteam gasi destul de usor modele mai performante cu memorie MLC (un exemplu fiind chiar ARC 100, un model ce venea de la acelasi producator). De data asta, OCZ ne asigura ca nu vom mai intalni acest paradox, Trion 150 fiind bine pozitionat pe piata chiar din prima zi.

 

6

 

In ceea ce priveste specificatiile oficiale putem vedea ca inafara de litografia memoriilor NAND ce a fost micsorata de la 19nm la 15nm, nimic nu s-a schimbat intre Trion 100 si Trion 150. Cum SanDisk SSD Plus si Crucial BX200 nu sunt chiar populare pe piata din Romania, iar Kingston V300 este prea slab pentru a fi luat in considerare, noi vom compara noul Trion 150 atat cu stramosul sau Trion 100 cat si cu Samsung 850 EVO, un SSD de referinta in ceea ce priveste vanzarile de SSD-uri entry-level / mainstream in Romania.

 

trion150_specs

 

Un aspect interesant legat de SSD-urile OCZ este garantia ShieldPlus ce permite comunicarea si returul produselor direct la OCZ, doar pe baza seriei produsului. Se poate opta si pentru utilizarea garantiei legale a produsului prin magazinul de unde a fost cumparat. De notat ca garantia ShieldPlus este valabila momentan numai in USA, Canada, Uniunea Europeana si Taiwan. Chiar daca face parte din segmentul entry-level, OCZ Trion 150 beneficiaza si el de 3 ani garantie ShieldPlus indiferent daca este cumparat cu acte din Romania sau de oriunde altundeva din Europa.

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – OCZ Trion 150 240GB & 480GB

 1. Gogu Andrei a scris pe:

  Sa speram ca la fiabilitate nu stau ca fratii lor: Trion 100. Din 4 achizitionate, 2 au cedat in prima luna.

 2. Cristi a scris pe:

  Sa inteleg ca il recomandati la momentul de fata pt. cineva cu 300-350ron buget pentru un ssd de 240/250?

  Il vreau pentru un latop, single drive. Mai am un Kingston V300 240GB si sunt multumit de el venind de la un F3 Spinpoint 1TB. Desi vad ca nu e prea recomandat de voi.

 3. Tudor a scris pe:

  Problema e ca modelul oleaca mai bun al acestui SSD, Toshiba Q300 e doar cu 10-20-30 lei mai scump asa ca daca cineva vrea un ssd bun, ieftin si care sa nu aibe controller Sandforce/Phison, mai bine isi ia direct Q300-le 🙂

 4. matose Post author a scris pe:

  Q300 e fix acelasi lucru la acelasi pret, poate te referi la Q300 Pro care are memorie MLC dar nu il gasesti in Ro si e oricum mai scump

 5. CalinTM a scris pe:

  Cat e buffer-ul SLC pe modelele din titlu ? Pe sandisk ultra II, ai slc buffer pentru toata familia.

Lasa-ne un comentariu: