Review – Kingston UV400 480GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 21 July, 2016.

Kingston UV400 480GB

 

Kingston V300 a fost un SSD foarte popular, numarandu-se mult timp printre cele mai accesibile alegeri pentru ce isi doreau un upgrade la acest capitol. Timpul a trecut iar scandalul cu memoria NAND de calitate slaba ce facea ca noile revizii sa aibe performante sub varianta initiala care a fost trimisa la teste a inceput sa umbreasca succesul acestui drive. HyperX Fury, lansat la un pret similar dar cu o performanta mai consistenta, impreuna cu numeroasele SSD-uri ieftine echipate cu memorii TLC, au facut ca gigantul american Kingston sa lanseze de curand urmasul lui V300 in forma lui UV400, un SSD adaptat cerintelor din zilele noastre.

Vestea buna, cel putin pentru mine, este ca am scapat in sfarsit de controller-ul Sandforce utilizat de Kingston pe aproape fiecare model lansat in ultimii ani, UV400 folosind un controller Marvel de ultima generatie ce vine cu suport pentru memorie TLC. Aceasta din urma este produs de Toshiba, fiind fabricat pe aceeasi litografie pe 15nm ca si un alt drive TLC testat acum cateva luni (OCZ Trion 150) dar echipat cu un alt controller (Phison S10 deghizat in Toshiba TC58). Cat timp nu sunt folosite in scenarii ce necesita o cantitate mare de scrieri, SSD-urile cu memorii TLC ar trebui sa ofere performanta suficienta pentru orice utilizator. Haideti sa trecem mai departe si sa vedem ce are de oferit Kingston UV400.

 

4

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Kingston UV400 480GB

  1. adrian3 a scris pe:

    E totusi destul de greu sa ai incredere in kingston dupa scandalul cu v300. Cine cumpara kingston si are cat de cat habar, primul lucru pe care il face cred ca e testarea lui, sa vada daca chiar corespunde specificatiilor.

Lasa-ne un comentariu: