Review – Kingston UV400 480GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 21 July, 2016.

 

Din pacate nu putem desface acest drive pentru a vedea ce se ascunde in interior pentru ca UV400 este dotat cu suruburi Security Torx (TR), imposibil de desfacut daca nu ai surubelnita potrivita. Din fericire stim ce se ascunde inauntru, asadar nu vom fi foarte suparati pe ei.

Controller-ul folosit este 88SS1074 si face parte din a 5-a generatie de controllere Marvell, folosit cu succes impreuna cu memorie TLC in numeroase SSD-uri de buget: Plextor M7V, Lite-ON CV2, Sandisk X400 dar si Crucial MX300. Pentru ca performanta la scrieri scurte sa fie in parametrii. Kingston a folosit in cazul unitatii de 480GB a UV400 pe care o testam astazi un buffer SLC de 8GB (alte modele cu capacitati diferite pot avea alte dimensiuni de buffer).

Cum am mentionat si mai devreme, memoria NAND folosita de UV400 este aceeasi ca si in cazul lui OCZ Trion 150, adica Toshiba 15nm TLC (planar). Kingston nu a exclus posibilitatea ca pe viitor sa treaca la o memorie 3D TLC (probabil Micron), daca disponibilitatea acesteia se imbunatateste. Performantele vor ramane la fel sau se vor imbunatati marginal, spre deosebire de cazul V300 pe care il cunoastem cu totii foarte bine …

 

4

3

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Kingston UV400 480GB

  1. adrian3 a scris pe:

    E totusi destul de greu sa ai incredere in kingston dupa scandalul cu v300. Cine cumpara kingston si are cat de cat habar, primul lucru pe care il face cred ca e testarea lui, sa vada daca chiar corespunde specificatiilor.

Lasa-ne un comentariu: