Review – diskAshur2-SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 27 December, 2018.

 
diskAshur2 este o unitate de stocare externa, disponibila in doua variante – HDD si SSD. In primul caz putem opta pentru capacitati cuprinse intre 500GB si 5TB, in timp ce in cazul versiunii echipate cu SSD, adica versiunea primita de noi la teste, putem opta pentru capacitati cuprinse intre 128GB si 4TB.

In ambele cazuri avem de-a face cu o unitate echipata cu tastatura numerica si cablu USB integrat, precum si o serie intreaga de certificari si acreditari, mai precis FIPS 140-2 Level 3 (US), NCSC CPA (UK), NLNCSA BSPA (NL) si NATO Restricted level. Practic, asta inseamna ca datorita encriptiei AES-XTS 256-bit, datele noastre vor fi in siguranta chiar si in fata celor mai insistenti atacatori.

Astfel, accesul la informatiile de pe SSD este posibil doar daca am introdus codul numeric corect, iar in cazul in care am introdus codul gresit de 15 ori, toate datele de pe SSD vor fi sterse automat. Mai mult decat atat, diskAshur2-SSD ofera posibilitatea setarii unui cod de autodistrugere a datelor, care odata introdus va sterge datele si va reseta complet unitatea.

Nu in ultimul rand, incercarea de a desface carcasa SSD-ului va avea acelasi efect – distrugerea datelor. Pe de alta parte, diskAshur2-SSD este certificat IP56, fiind rezistent la apa si praf – practic, nu doar datele noastre sunt protejate, ci si unitatea in sine.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – diskAshur2-SSD

Lasa-ne un comentariu: