Review – GIGABYTE Vision Drive 1TB – USB 3.2 Gen 2×2
Prezentare
Ei bine, unde ne aflam un an mai tarziu, dupa ce am testat Arion-ul capabil de 1GB/s? Pai lucrurile arata cum nu se poate mai bine, chipset-ul Z590 aducand suport nativ pentru USB 3.2 Gen 2×2. Si daca chipset-ul suporta nativ, inseamna ca si-au facut aparitia si primele dispozitive de stocare externe USB 3.2 Gen 2×2, nu-i asa? Un astfel de dispozitiv este chiar subiectul articolului de astazi, mai precis SSD-ul extern GIGABYTE Vision Drive 1TB.
Cu o garantie de 5 ani, certificare MIL-STD-810G 516.6 si promisiunea unor viteze ametitoare de scriere si citire, GIGABYTE Vision Drive 1TB este in esenta tot un enclosure in care gasim un SSD NVMe, doar ca de aceasta data SSD-ul este montat din fabrica.
Astfel, GIGABYTE Vision Drive 1TB este livrat intr-un pachet de dimensiuni generoase, impreuna cu o husa pentru transport, un cablu USB->USB-C si un cablu USB-C->USB-C. In momentul de fata, GIGABYTE Vision Drive este disponibil intr-o singura capacitate de stocare, de 1TB, livrat in versiunea standard, primita de noi la teste, sau alaturi de o placa PCI-E, care contine si un controller USB 3.2 Gen 2×2, pentru cei care nu detin o placa de baza echipata cu asa ceva din fabrica.
Comentarii
Mare “reviiu” ! E mai mult o prezentare comerciala.
In loc de “screenshot”ul cu cpuz/gpuz/…s.a.m.d. (chipurile sa bagi in’vidia in copii), mai bine aratai cum e identificat de windows controlerul/adaptorul unitatii de stocare. Si cum se comporta produsul pe mai multe platforme (ca d’aia e portabil). Si nu ai testat in conditii normale de utilizare (mutatul de jocuri si filme) si nu ai relatat nimic despre temperaturi sau daca se infraneaza de la caldura… s.a.m.d. (ca sa nu mai pomenesc nimic de interiorul produsului).
In concluzie nu am tras nici o concluzie (decat ca e vandut prin eMag de un individ din bulgria pe nume Vali, dupa ce am dat clik pe pret).
Oh, nu, scuze ca nu ti-am oferit aceste informatii absolut esentiale pentru buna intelegere a modului in care functioneaza produsul. Daca ai nevoie de explicatii legate de cum functioneaza un controller NVMe si un bridge NVMe -> USB, cauta in articolele anterioare, avem si desene pentru cei care au nevoie de o exemplificare grafica.
Sigur, o sa testez pe mai multe platforme, cand o sa existe mai multe platforme care suporta USB 3.2 Gen 2×2. Momentan marea majoritate a platformelor pe care are rost sa utilizezi asa ceva au un singur lucru in comun – chipset Z590. Daca tu vrei sa il folosesti pe alta platforma este dreptul tau, dar dai banii pe el degeaba.
Nu, nu se incinge in timpul testelor, as fi mentionat daca se incingea. Iar “Vali” ala din Bulgaria este unul dintre cei mai mari distribuitori de acolo. Cat despre teste, cauta un site, sau si mai bine, un canal de YouTube care iti arata cum copiaza jocuri sau filme (wtf mai copiaza “filme” in 2021). Noi scriem in general pentru oameni care stiu sa interpreteze screenshot-urile alea din benchmark-uri…
Co pozele din interior si modul in care este identificat controller-ul am facut deja update, presupunand ca efectiv te intereseaza asa ceva si nu esti doar pus pe harta…
Merci!
Pana la urma e util pentru a stoca o biblioteca de cca 50 jocuri AAA ?
Daca nu vreau sa omor ssd-ul cu jocuri ca tot il rescriu ca nu am spatiu, ma gandesc ca e mai comod si recomandat sa schimbi ssd-ul pe usb si sa tot adaug dupa posibilitati si nevoi.
PS: usb3.2gen2x2 am de anul trecut de pe platforma amd (B550).
scuze… greseala mea anul trecut erau usb-uri de 10Gb (gen2x1)
Existau placi de baza cu USB 3.2 Gen 2×2 si inainte de Z590, dar doar cateva modele ultra high-end, cu controller ASMedia. Si probabil ca exista si cateva laptop-uri, dar nu am nici unul la indemana. Drept urmare, cand am avut la indemana mai multe controller-e, vezi review-ul lui Arion – am testat si am comparat mai multe controller-e USB 3.2 Gen 2. Si voi testa si in cazul lui USB 3.2 Gen 2×2, daca imi intra pe mana mai mult de 3 solutii distincte (Z590, ASMedia, un viitor chipset AMD, etc).
Legat de libraria de jocuri, cred ca trebuie sa te gandesti putin altfel. Produsul asta testat mai sus este in esenta o carcasa cu un PCB, un controller NVMe-> USB 3.2 Gen 2×2 si un SSD NVMe de 1TB inauntru… Tinand cont ca un SSD NVMe de 1TB pleaca de la 5-600 RON, iar unitatea de mai sus cu totul costa 949 RON (vad ca intre timp a scazut la 929RON), platesti 4-500 RON in plus pentru interfata (carcasa, PCB si bridge).
Daca tot ce vrei este un SSD dedicat pentru jocuri, montat in PC-ul tau, atunci nu cred ca este rentabil sa platesti suma asta in plus. Mai degraba achizitionezi un SSD NVMe de 1TB si cand si daca se strica pur si simplu cumperi altul.
Daca vrei sa duci libraria de jocuri dupa tine, sau sa transferi date, atunci da, merita, dar vitezele din review-ul asta le vei atinge doar pe o platforma Z590 si pe 2-3 placi de baza mai vechi. Daca il vei conecta la un controller USB 3.2 Gen 2 (deja exista multe placi de baza si notebook-uri pe piata), atunci vei avea viteze cam de doua ori mai mici, dar tot absolut suficiente.
Pana la urma, depinde de nevoile tale.
Buna, pe mac cu thunderbolt 3 oare merge asta bine?
Intrebarea este ce protocol USB suporta respectivul conector de pe Mac.
E thundebolt 3.
Conectorul este USB Type-C. Prin acel conector poti transmite date prin mai multe protocoale – Thunderbolt 3, USB, Display Port, etc. Spune-mi modelul exact de Mac, cu generatie si tot ce trebuie, te rog.
Am comandat un mac mini cu M1, 16 G, 1T intern. Toate sunt la fel cu m1 în afară de memorie și stocare. Aș puteau să iau un hard cu th3 dar e bine să se potrivească și la alte sisteme.
La ei pe site spune asa:
Ethernet
Thunderbolt /
USB 4
HDMI 2.0
USB-A
3.5 mm
headphone jack
Two Thunderbolt / USB 4 ports with support for:
DisplayPortThunderbolt 3 (up to 40Gb/s)
USB 4 (up to 40Gb/s)
USB 3.1 Gen 2 (up to 10Gb/s)
Asta inseamna ca in cel mai rau caz va merge cu 10Gbps, ceea ce este ok
Mulțumesc de răspuns.
Pingback: Review – GIGABYTE Vision Drive 1TB – USB 3.2 Gen 2×2 | Stiri IT & C
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube