Review – Kingston Fury Renegade NVMe PCI-E 4 SSD 2TB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 7 December, 2022.

Kingston Fury Renegade

 
Asa cum stiti, odata cu lansarea platformei AM5 am primit si primele placi de baza echipate cu conectivitate PCI-E 5.0 pentru unitatile de stocare, iar SSD-urile PCI-E 5.0 urmeaza sa isi faca aparitia pe piata in perioada urmatoare. Pana atunci insa, asistam la o lupta acerba pe piata SSD-urilor PCI-E 4.0, majoritatea producatorilor incercand sa ofere atat performante cat mai ridicate, cat si un pret cat mai scazut per TB.

Un bun exemplu in acest sens este si noua revizie a modelului Kingston Fury Renegade, echipat cu heatsink din fabrica. De ce spun o noua revizie? Ei bine, la inceputul anului Kingston lansau Kingston Fury Renegade (prima revizie), in esenta un Kingston KC3000 cu over-provisioning mult mai generos.

Practic, ambele modele erau bazate pe un controller PHISON PS5018-E18, cuplat cu IC-uri Micron TLC NAND pe 176 de layer-e si IC-uri DDR4 produse de Kingston, fiind echipate cu o eticheta neagra alcatuita dintr-un aliaj de grafen si aluminiu, care functiona pe post de disipator de caldura.

Ei bine, noua revizie Kingston Fury Renegade pastreaza reteta castigatoare (Phison E18 + Micron 176L TLC + over-provisioning ridicat), dar aduce in plus un radiator solid din aluminiu, asa cum ii sade bine unui SSD PCI-E 4.0 care poate fi utilizat atat pe PC, impreuna cu orice placa de baza compatibila, cu sau fara radiator dedicat, cat si pe console (PlayStation 5), unde prezenta unui radiator din fabrica este foarte importanta pentru performanta SSD-ului.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: