Computex 2024 – Phison

Scris de: , in categoria: Stiri, in 10 June, 2024.

Phison

 
Phison au avut un stand extrem de popular la Computex 2024, in parte datorita solutiei aiDAPTIV+, care permite utilizarea unui pool de memorie comun intre memoria placii video, memoria sistemului si SSD pentru training-ul local al limbajelor AI. Pe noi insa ne-a interesat mai mult noul controller PCI-E 5.0 Phison E31T, produs in litografie pe 7nm in fab-urile TSMC. Acesta promite viteze similare cu binecunoscului E26, dar cu un consum de energie redus, ceea ce inseamna ca urmatoarea generatie de SSD-uri PCI-E Gen 5 nu va mai avea nevoie de sisteme de racire supradimensionate pentru a functiona in parametrii.

Tot aici am vazut si primul controller USB 4 nativ, Phison U21, fabricat in litografie pe 12nm in fab-urile TSMC, care promite viteze de pana la 4000MB/s pentru citire si scriere pentru dispozitive de stocare externe. Nu in ultimul rand, Phison au colaborat cu cei de la Apex, pentru a produce o solutie de stocare alcatuita dintr-o placa de extensie si mai multe SSD-uri Phison, aceasta atingand viteze de pana la 56GB/s.

De asemenea, am putut vedea noul controller U21 la treaba, acesta fiind integrat in Talos Pro-M, o unitate de stocare externa cu o capacitate de pana la 16TB, care se poate atasa de telefon cu ajutorul sistemuluui MagSafe, conectandu-se la acesta cu un cablu USB-C, prin interfata USB 4.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: